SUA ar putea trimite trupe ale brigăzii de asistență în Tunisia ca răspuns la implicarea Rusiei în războiul civil libian

Transferul Brigăzii de Asistență a Forțelor de Securitate al SUA în Tunisia poate fi perceput drept un răspuns al americanilor la sprijinul continuu acordat de Moscova forțelor libiene conduse de mareșalul Khalifa Haftar.

Cea mai recentă acțiune a rușilor în contextul războiului civil din libian, a fost desfășurarea de avioane MiG și Sukhoi la baza aeriană Al-Jufra din Libia, pentru a ajuta trupele LNA în lupta cu forțele guvernamentale.

Într-un comunicat de presă, din 29.05.2020, al Comandamentului Africii al Armatei SUA (AFRICOM), se arată că șeful AFRICOM, generalul Stephen Townsend a purtat o discuție telefonică cu ministrul tunisian al apărării, Imed Hazgui, în care cei doi au discutat posibilități de colaborare pentru a consolida parteneriatul bilateral SUA-Tunisia.

„Întrucât Rusia continuă să stârnească flăcările conflictului libian, securitatea regională din Africa de Nord este o preocupare accentuată. Ne uităm la noi modalități de a aborda problemele de securitate reciprocă cu Tunisia, inclusiv utilizarea Brigăzii de Asistență a Forțelor de Securitate ”, a precizat generalul Townsend, potrivit comunicatului.

În același timp, comandantul AFRICOM a menționat că partenerii americani din Africa „sunt asediați de figuri răuvoitoare și rețele teroriste”.

Într-o declarație a ministrului tunisian al apărării, acesta a subliniat că SUA rămâne un partener principal în eforturile Tunisiei de a-și construi capabilitățile operaționale ale armatei.

Reamintim că trupele brigăzii de asistență ale SUA sunt dedicate pentru instruirea personalului militar al țărilor partenere pe propriul teritori național.

Sursă foto: maps-tunisia.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

NSA avertizează că hackeri ai spionajului militar rus exploatează o vulnerabilitate a serverelor de e-mail

Sat May 30 , 2020
Joi (28.05.2020), Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) a lansat un avertisment potrivit căruia un grup de hackeri ruși, cunoscuți sub numele de Sandworm – parte a unei unități a Direcției Principale de Informații (GRU), exploatează activ o vulnerabilitate cunoscută a Exim, un agent de software de transfer al […]