STS achiziționează aparatură pentru un laborator de biologie moleculară – PCR

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) intenționează să achiziționeze echipamente și aparatură medicală pentru operaționalizarea unui laborator PCR (de biologie moleculară) în cadrul instituției pentru identificarea infectării cu COVID-19 a propriilor angajați, potrivit unui anunț de licitație publicat vineri (05.02.2021) în platforma SEAP, arată Hotnews..

Contractul, cu o valoare estimată la peste 1,8 milioane de lei, vizează și achiziția de echipamente pentru decontaminare și suport triaj, de materiale de protecție (măști de protecție, viziere, lămpi bactericide, geluri și soluții dezinfectante, dispensere) pentru prevenirea infectării personalului.

Având în vedere contextul generat de dinamica evoluţiei situaţiei epidemiologice la nivel național, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, s-a impus luarea anumitor măsuri, la nivelul instituţiei, care să asigure protecţia adecvată a personalului împotriva îmbolnăvirii şi implicit asigurarea îndeplinirii atribuţiilor STS.

Capacitatea Centrului Medical de depistare a infectării personalului cu virusul SARS-CoV-2 este practic inexistentă din cauza lipsei echipamentelor medicale specifice necesare depistării infectării cu COVID-19, cu toate că la nivelul Centrului Medical din cadrul instituției există un laborator de analize medicale.

Pe cale de consecință, este necesară consolidarea capacității Centrului Medical din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale de gestionare a crizei sanitare COVID-19, prin operaționalizarea unui laborator PCR (de biologie moleculară), respectiv prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare și suport triaj, materiale sanitare și consumabilele aferente (reactivi), materiale de protecție a personalului, care să asigure consolidarea capacitatii acestei structuri și implicit a instituției în ansamblul său, de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Achiziția de echipamente medicale și materiale de protecție pentru laboratorul de biologie moleculara este organizată în cadrul Proiectului Consolidarea capacității Centrului Medical din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale de gestionare a crizei sanitare COVID-19 (Cod SMIS – 142015), pentru care a fost depusă cererea de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Semnarea contractului de achizitie este condiționată de asigurarea finanțării prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 a proiectului Consolidarea capacitatii Centrului Medical din cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale de gestionare a crizei sanitare COVID-19, prin semnarea unui contract de finanțare între Serviciul de Telecomunicații Speciale în calitate de beneficiar și Autoritatea de Management POIM.”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Contractul este împărțit în șase loturi, ale căror valori estimate fără TVA sunt următoarele:

  1. Echipamente analiză pentru biologie moleculară-PCR și reactivi pentru extracție acizi nucleici: 447.430 de lei
  2. Kit reactivi amplificare PCR pentru identificare Sars-Cov 2 în probe respiratorii umane: 732.000 de lei
  3. Echipamente de laborator: 300.943 de lei
  4. Consumabile, materiale de laborator și echipamente adiacente: 186.994 de lei
  5. Echipamente pentru dezinfecție: 28.467 de lei
  6. Materiale/echipamente de protecție a personalului și dezinfectanți: 115.926 de lei

Un ofertant poate licita pentru unul sau mai multe loturi. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 15.03.2021. În aceeași zi va avea loc și deschiderea ofertelor.

Sursă foto: cotidianul.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Instrucție alpină la un grup de scafandri de elită ai Forțelor Navale Române

Fri Feb 12 , 2021
Un grup de scafandri de luptă de incursiune desfășoară, în perioada 08-19.02.2021, activități de instrucție alpină, pentru perfecționarea mobilității de deplasare în teren variat, specifică mediului alpin, anunță Forțele Navale Române într-un comunicat. Pregătirea unui scafandru de luptă de incursiune durează aproximativ 3 ani, timp în care acestuia îi sunt […]