Statele Unite vor furniza Ucrainei rachete antinavă, pentru a-și apăra coasta mării

Potrivit publicației americane New York Times, în ultimele săptămâni, partea ucraineană a cerut Pentagonului să furnizeze arme anti-navă. În cele din urmă, Statele Unite au fost de acord cu acest lucru și au adăugat armele de apărare de coastă la pachetul de 800 de milioane de dolari care a fost deja anunțat în această săptămână.

Înalți oficiali ai Pentagonului au cerut, de asemenea, într-o întâlnire de miercuri 13.04.2022, ca antreprenorii militari americani să elaboreze propuneri pentru rachete antinavă suplimentare pe care SUA le-ar putea furniza ucrainenilor sau aliaților americani.

Oficialii americani au recunoscut că ucrainenii au fost prudenți când au făcut o cerere pentru rachete antinavă. Mai mult, atacul de succes asupra crucișătorului „Moskva” a fost dovada acestui lucru și a demonstrat puterea sistemelor de rachete de coastă.

Aceștia au confirmat că nava rusă s-a scufundat după ce a fost lovită de două rachete ucrainene Neptune .

Americanii cred că acest lucru aduce schimbări strategice în situația de la Marea Neagră, iar acest lucru îi obligă pe ruși să acționeze cu prudență și să nu se apropie de coasta ucraineană ceea ce ar complica semnificativ ipoteticul asalt amfibiu asupra Odesei.

Oprirea sau descurajarea unui atac pe mare rămâne un obiectiv important pentru oficialii ucraineni și s-a aflat în spatele cererii lor specifice de mai multă armament de apărare de coastă, au spus oficialii americani.

Cu cât navele rusești sunt mai îndepărtate de coastă, cu atât sprijinul lor pentru atacurile terestre asupra orașelor ucrainene va fi mai limitat. Acest lucru ar putea face unele atacuri cu arme și rachete asupra Ucrainei mai dificile, dar nu va scoate rachetele mai puternice ale Rusiei în afara razei. Rachetele Neptune din Ucraina au o rază de acțiune de aproximativ 190 de mile, mult mai scurtă decât rachetele de croazieră lansate pe mare ale Rusiei, dintre care unele pot atinge 1.550 de mile.

Sursă foto: New York Times

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Gruparea Stat Islamic cere susţinătorilor să profite de războiul din Ucraina și să reia atacurile în Europa

Mon Apr 18 , 2022
Gruparea teroristă a jurat „răzbunare” pentru asasinarea fostului său lider, cerând susținătorilor săi să profite de războiul din Ucraina pentru a comite acte teroriste în Europa, anunță The Defense Post. Gruparea teroristă Stat Islamic (IS) a cerut în această duminică (17.04.2022) adepților săi să efectueze atacuri în Europa profitând de […]