Statele Unite îndemnate să accelereze livrarea de arme către Taiwan

Liderul minorității din Camera Reprezentanților Statelor Unite, Kevin McCarthy cere livrarea mai rapidă a armelor și echipamentelor către Taiwan pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, anunță The Defense Post.

Într-un interviu acordat duminică la Fox News, oficialul american a spus că războiul aflat în desfășurare în Europa ar trebui să servească drept „lecție” pentru guvernul SUA, astfel aducând în prim plan tensiunile dintre Taiwan și China.

El a susținut că Rusia „probabil nu ar fi invadat niciodată” dacă SUA ar fi furnizat arme mai devreme.

Ucraina își dorea capacitatea de a se apăra”, a spus McCarthy . „Dacă am fi mutat armele în Ucraina mai devreme, ar fi salvat mii de vieți.”

Principalul republican din Camera Reprezentanților îndeamnă SUA să evite să comită din nou „aceeași greșeală”.

El a explicat că Taiwanul așteaptă de mai bine de un an armele și echipamentele pe care le-a achiziționat pentru a se apăra împotriva Chinei.

Apelul lui McCarthy vine pe fondul îngrijorării internaționale că următorul conflict ar putea fi centrat în strâmtoarea Taiwan, în timp ce China continuă să intensifice activitățile militare în jurul națiunii insulare.

Achizițiile militare ale Taiwanului din SUA

Anul trecut, Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de arme și  echipamente, în valoare de 750 de milioane de dolari, către Taiwan.

Acordul include sisteme de artilerie de 155 mm, vehicule de sprijin pentru artilerie, vehicule Hercules M88A2 și upgrade-uri pentru generația anterioară de obuziere din Taiwan.

Națiunea din sud-estul Asiei intenționează, de asemenea, să achiziționeze rachete Patriot III suplimentare din SUA pentru a-și consolida capacitățile de apărare aeriană pe fondul tensiunilor tot mai mari cu continentul.

La începutul acestei luni, Pentagonul a anunțat aprobarea unui pachet de în valoare de 95 de milioane de dolari, menit să întărească  securitatea aeriană a Taiwanului.

Pachetul include instruire, planificare, pregătire, desfășurare, operare, ăntreținere și susținere a Sistemul de Apărare Aeriană Patriot din Taiwan și a aechipamentelor asociate.

Sursă foto: asiatimes.com

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Firmele de armament cehe vor repara tancurile ucrainene avariate în război

Wed Apr 20 , 2022
La solicitatea Kievului, firmele cehe din domeniul apărării vor repara tancurile și vehiculele blindate ucrainene avariate în războiul ruso-ucrainean, a anunțat marți ministerul ceh al apărării, potrivit The Defense Post. Filialele Cehoslovak Group (CSG), un gigant producător industrial civil și de apărare, vor repara tancurile T-64 din epoca sovietică folosite […]