Spionajul nu mai este principalul factor motivator al atacurilor cibernetice

Potrivit unui raport anual publicat marți (19.05.2020) de către gigantul american Verizon Communications, citat de Reuters, câștigurile financiare au întrecut spionajul ca principal factor motivator în derularea de atacuri cibernetice.

Raportul arată că aproximativ 9 din 10 atacuri au avut la bază motivații de ordin financiar, estimare realizată în urma examinării a peste 32.000 de incidente, dintre care aproape 4.000 confirmate și executate în peste 80 de țări.

Investigația celor de la Verizon Communications constată că acțiunile de încălcare a datelor s-au dublat față de anul precedent, iar pandemia de coronavirus creează premisele pentru creșterea acestora și pe parcursul acestui an.

Raportul mai arată că 86% din atacuri au fost executate pentru obținerea de bani, nu în scopuri de spionaj. Furturile de credențiale, phishingul și e-mailurile de compromitere au fost metodele utilizate în 67% din atacurile cibernetice.

CEO-ul Verizon Business Group, Tami Erwin, a precizat că „transformarea digitală” a modelului de lucru de la domiciliu în timpul pandemiei coronavirusului a prezentat o serie de „steaguri roșii” în zona de securitate informatică.

„Mulți angajatori au sfârșit prin a trimite oamenii să muncească de acasă fără să se gândească cu adevărat la care vor fi unele dintre elementele de securitate pe viitor”, a spus Erwin pentru Reuters. „Cred că angajații care lucrează de acasă sunt mai vulnerabili la atacuri”.

Erwin a spus că întreprinderile se pot proteja de atacurile cibernetice, menținând angajații educați în ceea ce privește phishingul și alte tactici de fraudă informatică operate pentru a accesa informații sensibile.

Sursă foto: erau.edu

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Transporturi ilegale de arme in Libia printr-o rută aeriană secretă pusă la dispoziție de Emiratele Arabe Unite

Tue May 19 , 2020
Emiratele Arabe Unite au fost implicate în exploatarea unei rute aeriene „acoperite” pentru a facilita furnizarea de armament Armatei Naționale Libiene conduse de mareșașul Khalifa Haftar, încălcând astfel embargoul impus asupra statului nord-african de către ONU, potrivit unui raport confidențial al Națiunilor Unite ce ar fi intrat în posesia Bloomberg. […]