Spionaj cibernetic la infrastructura informatică guvernamentală din Belgia?

Ministerul de interne belgian a fost vizat de un atac cibernetic, dar autorii nu au putut avea acces la datele cele mai sensibile, a anunţat marţi (25.05.2021) un purtător de cuvânt, pentru postul public de televiziune RTBF, scrie Agerpres.

Directorul de comunicare al Serviciului public de interne belgian (SPF), Olivier Maerens, a evocat o operaţiune de „spionaj cibernetic”, însă a precizat că atacatorii nu au reuşit să acceseze datele cele mai sensibile păstrate în servere bine protejate.

Parchetul federal belgian a lansat o anchetă pentru a afla originea şi circumstanţele atacului cibernetic, natura datelor piratate şi eventuala implicare a unui stat străin. Atacul a fost descoperit în luna martie, dar totul a început în 2019, potrivit experţilor belgieni.

La începutul lunii mai, un atac masiv a ţintit reţeaua Belnet, care conectează instituţiile de învăţământ superior, centrele de cercetări şi administraţiile publice din Belgia.

Operaţiunea desfăşurată contra computerelor SPF nu a avut în vedere o cerere de răscumpărare, ci a fost „mai complexă, bine ţintită, ceea ce duce cu gândul la spionaj”, au indicat mai mulţi experţi contactaţi de RTBF. „Au fost luate măsuri de urgenţă pentru a stopa accesul atacatorului”, a explicat Olivier Maerens, care a adăugat că securitatea serverelor a fost consolidată.

Sursă foto: moroccoworldnews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Franța spune nu creșterii contribuției la bugetele comune ale NATO

Sat May 29 , 2021
Un plan estimat la 20 de miliarde de dolari vizând creşterea flexibilităţii NATO în faţa ameninţărilor militare, a schimbărilor climatice şi ascensiunii Chinei s-a lovit de o rezistenţă fermă din partea Franţei, care se teme că acesta i-ar putea submina priorităţile în materie de apărare, au indicat surse diplomatice şi […]