Spionaj cibernetic la infrastructura informatică guvernamentală din Belgia?

Ministerul de interne belgian a fost vizat de un atac cibernetic, dar autorii nu au putut avea acces la datele cele mai sensibile, a anunţat marţi (25.05.2021) un purtător de cuvânt, pentru postul public de televiziune RTBF, scrie Agerpres.

Directorul de comunicare al Serviciului public de interne belgian (SPF), Olivier Maerens, a evocat o operaţiune de „spionaj cibernetic”, însă a precizat că atacatorii nu au reuşit să acceseze datele cele mai sensibile păstrate în servere bine protejate.

Parchetul federal belgian a lansat o anchetă pentru a afla originea şi circumstanţele atacului cibernetic, natura datelor piratate şi eventuala implicare a unui stat străin. Atacul a fost descoperit în luna martie, dar totul a început în 2019, potrivit experţilor belgieni.

La începutul lunii mai, un atac masiv a ţintit reţeaua Belnet, care conectează instituţiile de învăţământ superior, centrele de cercetări şi administraţiile publice din Belgia.

Operaţiunea desfăşurată contra computerelor SPF nu a avut în vedere o cerere de răscumpărare, ci a fost „mai complexă, bine ţintită, ceea ce duce cu gândul la spionaj”, au indicat mai mulţi experţi contactaţi de RTBF. „Au fost luate măsuri de urgenţă pentru a stopa accesul atacatorului”, a explicat Olivier Maerens, care a adăugat că securitatea serverelor a fost consolidată.

Sursă foto: moroccoworldnews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Franța spune nu creșterii contribuției la bugetele comune ale NATO

Sat May 29 , 2021
Un plan estimat la 20 de miliarde de dolari vizând creşterea flexibilităţii NATO în faţa ameninţărilor militare, a schimbărilor climatice şi ascensiunii Chinei s-a lovit de o rezistenţă fermă din partea Franţei, care se teme că acesta i-ar putea submina priorităţile în materie de apărare, au indicat surse diplomatice şi […]