Spania desfășoară rachete sol-aer în Letonia, pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina

Spania trimite o baterie de rachete sol-aer și aproximativ 100 de militari la misiunea de prezență avansată a NATO din Letonia, alăturându-se celor aproximativ 500 de compatrioți deja prezenți în statul baltic, a informat sâmbătă El Pais .

Ministerul spaniol al apărării „planifică să desfășoare în Letonia o baterie de NASAMS sol-aer” sau Sistemul avansat norvegian de rachete sol-aer, a spus El Pais , în timp ce NATO își consolidează prezența în regiunea baltică în fața ofensivei Rusiei din Ucraina.

Angajamentul nostru față de NATO este total”, a declarat ministrul Apărării, Margarita Robles, televiziunii spaniole în abordarea raportului.

Avem trupe în prezent în Letonia și, de asemenea, în Lituania, avem navele noastre în Marea Mediterană”, a spus Robles, subliniind „pregătirea maximă” a Madridului de a-și intensifica contribuția la demonstrația de forță a Alianței militare occidentale, menită să descurajeze potențialul. Incursiuni rusești în fosta sa zonă de influență din epoca sovietică.

Robles a făcut aceste declarații în timp ce participa la o paradă militară de ziua forțelor armate în orașul nordic Huesca, înainte de aniversarea a 40 de ani de la încorporarea Spaniei în NATO la 30 mai 1982.

După ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, Spania a anunțat că va trimite 150 de trupe suplimentare în Letonia pentru a întări un contingent inițial de 350 de oameni desfășurat în 2017, în timp ce NATO a răspuns la anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 prin desfășurarea unor grupuri de luptă pe flancul estic al corpului.

De asemenea, Spania s-a angajat după invazia rusă să furnizeze Ucrainei echipamente militare ofensive, după ce a sugerat inițial că va furniza sprijin militar doar ca parte a unui pachet UE.

Când apărăm Ucraina, ne apărăm valorile democrației”, a spus Robles, adăugând că Madridul a făcut acest lucru împotriva „cruzimiilor” regimului rus.

Sursă foto: inspain.news

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Vladimir Putin și președintele Serbiei au încheiat un nou contract de furnizare a gazelor naturale

Mon May 30 , 2022
Înțelegere dintre cei doi președinți a fost încheiată pentru o perioadă de trei ani, în condițiile în care oricum Gazprom deține aproape în totalitate instalațiile sârbe de depozitare a gazelor. “Nu pot vorbi acum despre preț, însă toate detaliile vor fi convenite cu Gazprom. Putin mi-a spus să îl sun […]