Soldați români și americani vor participa la exercițiul internațional „Justice Eagle 22.1”

Ministerul Apărării anunță că exercițiul va avea loc la Smârdan, în Galați. Este vorba despre exercițiul “Justice Eagle 22.1”, care are loc anual.

Autoritățile explică faptul că este vorba despre un exercițiu desfășurat “pe baza unui scenariu unic, imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile”. Tragerile de luptă în cadrul exercițiului se execută cu tancuri T-55, transportoare amfibiu blindate TAB-77, vehicule de luptă “Bradley” și transportoare blindate Stryker.

Militarii români participanți fac parte din unități ale Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti” (Batalionul 341 Infanterie “Constanţa”, Batalionul 911 Infanterie “Capidava”, Batalionul 912 Tancuri “Scythia Minor”, Batalionul 114 Tancuri “Petru Cercel” și Batalionul 168 Sprijin Logistic “Pontus Euxinus”).

Exercițiul multinațional „Justice Eagle“ (Vulturul Justiției) are loc anual în România. Acesta este conceput pentru a crește interoperabilitatea între forțele armate membre NATO, pentru a menține capacitatea de a se desfășura și de a se antrena împreună prin exercitarea sprijinului logistic și dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare.

Armata americană care participă la exercițiul „Justice Eagle 22.1” face parte din detașamentele desfășurate în România în cadrul măsurilor de întărire a poziției NATO pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă pentru asigurarea securității aliaților și descurajare. acţiuni agresive în regiunea Mării Negre.

Tot astăzi, președintele Klaus Iohannis, după ședința CSAT a anunțat că se impune creșterea procentului din PIB alocat pentru apărare, de la 2% la 2,5%.

Este nevoie de creșterea capacității de apărare a statului român. Se impune creșterea procentului din PIB alocat pentru apărare de la 2% la 2,5%”, a declarat acesta.

Sursă foto: Forțele Terestre Române

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Cerul României survolat zilnic de avioanele US Air Force

Wed Mar 2 , 2022
De ce se aud încontinuu sunete de avioane pe cerul României, în special în Nord și în Transilvania De când a izbucnit războiul din Ucraina, cerul României, în special în zonele de graniță cu Ucraina este supravegheat cu avioane speciale radar (AWACS – Airborne Warning And Control System). Aceste avioane […]