Slovacia negociază cu Ucraina vânzarea unor obuziere autopropulsate Zuzana

Slovacia negociază cu guvernul ucrainean vânzarea unor obuziere autopropulsate Zuzana, a declarat ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, la postul public RTVS, transmite Agerpres.

Acest sistem de artilerie slovac dispune de un tun cu calibrul de 155 milimetri. În discuţie se află şi repararea în Slovacia a unor vehicule militare ucrainene precum tancuri de luptă T-72.

În ultima vreme au existat de asemenea speculaţii cu privire la transferul unor avioane MiG-29 în Ucraina, însă ministrul de interne Roman Mikulec a spus la postul de ştiri TA3 că aceasta ”nu este în discuţie” la momentul actual.

Totuşi, potrivit ministrului apărării, devine tot mai dificilă menţinerea în stare operaţională a acestor avioane din cauza faptului că tehnicienii ruşi se întorc în Rusia.

Slovacia a cedat recent Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană S-300, aminteşte Agerpres.

Sursă foto: Pinterest/ SpGH ZUZANA 2 155 mm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

The Times: Finlanda și Suedia ar urma să adere la NATO în acestă vară

Mon Apr 11 , 2022
Mişcarea, care este sprijinită de Washington, va mări alianţa de la 30 la 32 de membri şi este o consecinţă directă a invaziei preşedintelui Putin în Ucraina, anunță Monitorul Apărării. Oficialii americani au declarat pentru The Times că aderarea la NATO pentru ambele ţări nordice a fost “un subiect de […]