Situația epidemiei în SUA – guvernatorul Andrew Cuomo solicită intervenția armatei

Guvernatorul orașului New York i-a cerut președintelui SUA, Donald Trump, să mobilizeze armata pentru a evita o prăbușire a sistemului de sănătate, fiindcă situația va fi „mai rea […] decât ceea ce vedem în Italia”. Într-o scrisoare deschisă publicată în ediția de duminică (15.03.2020) a ziarului „The New York Times”, guvernatorul Andrew Cuomo a avertizat că spitalele din statul New York vor ajunge în curând până la punctul maxim și riscă o criză medicală dacă guvernul federal nu va interveni.

Guvernatorul Cuomo a spus că unitățile de terapie intensivă din spitalele din statul New York – una dintre cele mai populate din SUA, cu 20 de milioane de rezidenți – aveau deja o capacitate de 80 la sută duminică. El a adăugat că, dacă alte câteva sute de locuitori ai New York ar necesita spitalizare pentru stări grave generate de COVID-19, sistemul de sănătate al statului nu va mai avea capacitatea de a-i trata.

Pentru a rezolva problema, guvernatorul Cuomo l-a îndemnat pe președintele Trump să facă un pas fără precedent, și anume să mobilizeze Corpul de Ingineri al Armatei SUA pentru a adapta clădirile publice din întregul stat în spații medicale. În acest proces ar urma să fie incluse școli, săli de gimnastică și cămine de colegiu, a spus Cuomo, adăugând că statul nu avea „capacitatea fizică” de a construi noi instalații medicale sau de a adapta clădirile existente în unități medicale fără sprijin din partea armatei.

Guvernatorul din New York a mai precizat că noile unități medicale ar trebui să fie gata de utilizare în câteva săptămâni, pentru a evita posibilitatea unui dezastru medical. Duminică seară încă nu era clar dacă administrația prezidențială va răspunde la solicitarea lui Andrew Cuomo.

Sursă articol: intelnews.org

Sursă foto: nypost.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Criminalitatea cibernetică se amplifică exponențial odată cu pandemia

Mon Mar 16 , 2020
Scriam în urmă cu doar câteva zile că hackerii profită de pandemia la nivel global, dar mai ales de panica și isteria create odată cu aceasta, fiind reperați distribuind troieni precum Emotet, AZORult, AgentTesla Keylogger și NanoCore cu intenția de a fura credențialele utilizatorilor prin campanii de atac cu tema […]