Site-uri guvernamentale din Ucraina au fost ținta unui atac informatic în această dimineață

Site-urile de internet ale ministerelor de Externe, Agriculturii și Educației din Ucraina au fost blocate, în această dimineață (14.01.2022), pe unele apărând mesaje de amenințare în rusă, poloneză și ucraineană, anunță Bloomberg.

“Ucraineni! Toate datele voastre personale au fost publicate. Tot ce aveți pe computere va fi șters și nu va mai putea fi recuperat. Temeți-vă și așteptați-vă la ce este mai rău!” se arată într-unul dintre mesajele postate pe siteurile guvernamentale atacate.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a scris pe Twitter că site-urile web au fost oprite în urma unui atac masiv și că autoritățile lucrează pentru a restabili serviciile.

Incidentul intervine a doua zi după întâlnirea de la Viena, din cadrul OSCE, ultima din această săptămână dintre SUA, aliații săi și Rusia, marcată, la fel ca și celelalte ca fiind un eșec. Oficialii SUA și NATO au avertizat că Rusia este tot mai aproape de un război cu Ucraina.

Sursă foto: gettyimages.com

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov: “Răbdarea noastră s-a încheiat” (video)

Fri Jan 14 , 2022
Serghei Lavrov consideră că NATO încearcă “să se extindă artificial”, prin prezența în Ucraina și în statele scandinave: “Chiar dacă Ucraina nu se va alătura NATO, faptul că există armament ofensiv și baze militare americane la Marea Azov, putem spune că a dus la încălcarea unei linii roșii. Sunt sute […]