Sistemele rusești de rachete Iskander observate în apropierea Ucrainei (video)

Sistemele rusești de rachete balistice Iskander de înaltă precizie au fost văzute deplasându-se spre  granița de vest, pe fondul continuării înarmării armatei ruse dislocate în apropierea granițelor Ucrainei, anunță Defence Blog.

Potrivit Conflict Intelligence Team, cel puțin două brigăzi de rachete Iskander din Districtul Militar de Est al Federației Ruse erau desfășurate în regiunea de vest, lângă Ucraina.

Observatorii au atras atenția și asupra videoclipului de pe rețelele de socializare, care arată mai multe trenuri încărcate cu echipamente militare rusești, inclusiv sisteme de rachete balistice Iskander.

Defence Blog

Pe 11 şi 13 ianuarie, mai multe garnituri de tren ce transportau sisteme de rachete operativ-tactice 9K720 Iskander-M plecau din Estul Îndepărtat, din regiunea Sverdlovsk, spre vest, se arată în informaţia distribuită de CIT.

Conform sursei citate, este vorba de sisteme din Brigada 107 Rachete, care se vor alătura Brigăzii 448 Rachete a Armatei 20 Arme Întrunite din Regiunea militară Vest.

În plus, săptămâna trecută, New York Times a raportat că armata rusă a poziționat avioane de atac suplimentare în jurul graniței cu Ucraina.

Complexul de rachete 9K720 Iskander-M este un sistem cu rază mică de acţiune, până în 500 de km, ce poate fi completat cu focoase nucleare.

Racheta poate atinge o viteză de 4 mach, are tehnologie stealth pentru radare şi diferite sisteme de bruiaj.

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Se înmulțesc testele balistice ale Coreei de Nord (video)

Mon Jan 17 , 2022
Coreea de Nord a lansat un „proiectil neidentificat”, a anunţat luni armata sud-coreeană, în ceea ce ar putea fi al patrulea test de armament din această lună pentru ţara comunistă dotată cu arma nucleară. „Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat spre Marea de Est”, cunoscută şi sub numele […]