Sisteme Patriot elene în Arabia Saudită

Grecia intenționează să își desfășoare unitatea de sisteme anti-rachetă Patriot în Arabia Saudită ca parte a unui program care implică și SUA, Marea Britanie și Franța.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Stelios Petsas, a declarat că ultima mișcare vine după ce atacurile aeriene ale forțelor armate yemenite au vizat ținte-cheie din Arabia Saudită, ca răspuns la agresiunea împotriva Yemenului de acum cinci ani.

Surse media au menționat că Petsas a declarat: „Acțiunea contribuie la securitatea energetică, promovează țara noastră ca factor de stabilitate regională și consolidează legăturile noastre cu Arabia Saudită.”

Discuțiile privind desfășurarea sistemului de rachete Patriot au început în octombrie 2019, după atacurile yemenite asupra companiei de stat Aramco din Arabia Saudită.

Atacurile cu drone din octombrie anul trecut au vizat două instalații petroliere majore controlate de compania de stat. Primul atac a avut loc la uzina de prelucrare a petrolului din Abqaiq (la granița de est a țării), în vreme cel al doilea a avut drept țintă câmpurile petroliere din Khurais (la 150 km nord-est față de Riad).

Purtătorul de cuvânt militar al forțelor Houthi din Yemen a declarat pentru televiziunea al-Masirah, că atacul a reprezentat una dintre cele mai mari operațiuni pe care trupele Houthi le-au întreprins în Arabia Saudită, a informat BBC.

Sursă articol: army-technology.com

Sursă foto: french.presstv.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Guvernul Orban cade, rămâne în picioare, ce se întâmplă cu industria de apărare?

Fri Feb 7 , 2020
Trecând peste metaforele ”pisicești”, folosite de Ludovic Orban pentru a-și justifica activitatea politică, suntem într-un moment în care un bilanț al industriei de apărare este binevenit. Și nu doar fiindcă în această perioadă conducerile tuturor unităților militare din sistemul de apărare, securitate națională și ordine publică se ocupă doar de […]