Serviciul de Securitate din Ucraina a arestat trei persoane suspectate de afaceri cu aparatură de interceptare

Joi (13.08.2020), Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a arestat un grup de indivizi, acuzați că ar fi încercat să vândă sisteme mobile de interceptare, potrivit paginii de Facebook a SBU.

Experții în securitate cibernetică și anchetatori ai SBU au destructurat gruparea de criminalitate organizată, care activa în Kiev și care intenționa să vândă aparatură de interceptare în valoare de aproximativ 500.000 de euro.

Din grupare făceau parte mai mulți locuitori din Kiev, specialiști în domeniul tehnic și IT, mai precizează SBU.

Sistemul de interceptare realizat de aceștia avea capacitatea de a intercepta convorbiri telefonice, precum și traficul de Internet. „Laboratorul tehnic” a fost descoperit în subsolul casei ce aparținea unui membru al organizației.

SBU a anunțat că au fost arestate trei persoane și că ancheta este în curs de derulare, pentru a investiga o eventuală implicare a unui număr mai mare de persoane în activități ilegale de creare și vânzare a sistemelor de interceptare.

Sursă foto: donbass-insider.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ministrul israelian al apărării: vom sista exportul de combustibil către Gaza

Thu Aug 13 , 2020
Israelul a anunțat joi (13.08.2020) că nu va mai livra combustibil în Fâșia Gaza, ca urmare a numeroaselor atacuri cu baloane incendiare lansate din această zonă, informează Reuters. Palestinieni din teritoriul controlat de gruparea teroristă Hamas au lansat în ultimele zile zeci de baloane încărcate cu materiale incendiare, în încercarea […]