Serviciul de Securitate al Ucrainei susține că a destructurat o rețea coordonată din Federația Rusă care încerca destabilizarea țării

Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) a blocat activitatea unei rețele anti-ucrainene coordonate din Rusia care lansa îndemnuri la acapararea puterii folosind sloganuri anti-vacciniste, scrie RBC, citată de Rador.

Potrivit centrului de presă al SBU, membrii rețelei anti-ucrainene au folosit sloganuri împotriva vaccinării și, cu ajutorul acestora, au încercat să destabilizeze situația socio-politică din Ucraina, făcând apel la schimbarea violentă a ordinii constituționale ucrainene. Potrivit datelor preliminare, acțiunile grupării respective erau coordonate din Rusia.

Ancheta desfăşurată de autorităţile de la Kiev arată că membrii rețelei căutau arme și recrutau susținători care trebuiau să acapareze puterea într-o serie de regiuni ale Ucrainei, după care urmau să-și creeze propriile comunități teritoriale şi propria poliție și economie. O operațiune specială de destructurare a rețelei de „anti-vaccinişti” a avut loc în mai multe regiuni ale Ucrainei.

Liderul grupării, un cetățean rus, a fost informat că are calitatea de suspect într-un dosar penal privind desfăşurarea de acțiuni care vizează schimbarea violentă sau răsturnarea ordinii constituționale sau acapararea puterii în Ucraina. Acesta riscă între cinci şi zece ani închisoare.

Operațiunea de lichidare a rețelei a fost efectuată de departamentele regionale ale SBU din Lviv, Cernihiv și Mikolaiv.

Sursă foto: Wladyslaw Musiienko / Kyiv Post

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

1.700 de rezervişti estonieni chemați la arme în cadrul unui exerciţiu inopinat

Wed Nov 17 , 2021
Guvernul estonian a alarmat, miercuri, 1.700 de militari în rezervă pentru un exerciţiu inopinat care include instalarea unui gard de sârmă ghimpată de-a lungul a 40 km de graniţă cu Federaţia Rusă, arată Reuters, citat de Monitorul Apărării. Acţiunea are loc pe fondul intensificării crizei migranţilor din Belarus care doresc […]