Serviciile de spionaj din Elveția ar putea fi lăsate să pătrundă în faimosul secret bancar al țării

Guvernul elvețian a propus un proiect de lege care ar permite agenției de spionaj a țării să pătrundă în faimosul secret bancar elvețian pentru a detecta tranzacțiile financiare suspectate că finanțează terorismul, spionajul sau extremismul violent, relatează Digi24, citând agenția Reuters.

Cabinetul a subliniat că Serviciul Federal de Informații (FIS) nu are în prezent atribuții pentru a cere băncilor și altor intermediari financiari informații despre persoane sau grupuri considerate a fi un risc de securitate. Elveția are unele dintre cele mai stricte legi interne privind confidențialitatea bancară din lume.

În cazul unor amenințări grave la adresa securității Elveției, FIS va putea în viitor să clarifice fluxurile de bani, solicitând informații despre tranzacții de la intermediarii financiari”, potrivit unui comunicat al guvernului.

Prevederile legii ar putea acoperi companiile, organizațiile non-profit sau instituțiile religioase suspectate că contribuie la finanțarea activităților teroriste, de spionaj sau activitățile extremiste violente.

Tribunalul Administrativ Federal și ministrul apărării ar trebui să autorizeze astfel de cereri, după consultări cu miniștrii justiției și de externe.

Legea este în dezbatere până pe 9 septembrie.

Sursă foto: www.internationaltaxreview.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Israelul va organiza un exercițiu militar care simulează un atac la scară largă asupra Iranului

Fri May 20 , 2022
Forțele aeriene israeliene intenționează să efectueze un exercițiu militar la sfârșitul acestei luni care simulează o lovitură la scară largă asupra Iranului, potrivit  The Times of Israel. Exercițiul, numit “Chariots of Fire”, vine pe fondul incertitudinii cu privire la revenirea Iranului la acordul nuclear din 2015, care implică SUA, China, […]