Serghei Lavrov: un nou record în schimburile comerciale sino-ruse

Moscova și Beijingul se așteaptă să atingă un nou record în comerțul bilateral până la sfărșitul anului 2021, cu o cifră de afaceri de 200 de miliarde de dolari pe termen lung, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-un articol al oficialului publicat pe Rossiyakaya Gazeta, informează TASS.

Articolul este dedicat celei de-a 20-a aniversări a Tratatului sino-rus de bună vecinătate și cooperare amicală.

„China este cel mai mare partener comercial al nostru. În 2020, dinamica în acest domeniu a fost afectată negativ, deși nu radical, de pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, observăm o recuperare rapidă a volumelor. Există toate motivele pentru a ne aștepta la obținerea unui nou record ridicat până la sfârșitul anului 2021, dar și pe termen lung – vizând nivelul țintă de 200 miliarde de dolari, stabilit de șefii de stat”, a spus el.

Potrivit lui Lavrov, legăturile economice și comerciale sunt cea mai importantă componentă a relațiilor ruso-chineze, în conformitate cu articolul 16 din Tratatul de bună vecinătate și cooperare amicală. Ministrul a menționat că, din 2001, cifra de afaceri comercială în termeni de cooperare bilaterală a crescut de aproape 14 ori și în ultimii trei ani a depășit în mod constant 100 de miliarde de dolari.

Sursă foto: rador.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Grup de hackeri români minează ilegal criptomonede în toată lumea

Fri Jul 16 , 2021
Cercetătorii Bitdefender au descoperit un grup de atacatori informatici români care infectează de la distanță calculatoare și servere de pe tot globul de unde minează apoi ilegal criptomonede, potrivit financialintelligence.ro. Cercetătorii Bitdefender au descoperit un grup de atacatori informatici români care infectează de la distanță calculatoare și servere de pe […]