Separatiștii susțin că Armata Ucraineană a deschis focul în teritoriile controlate de aceștia de patru ori în ultimele 24 de ore

Acuzațiile cu privire la presupusul bombardament au fost aduse de către reprezentanții autoproclamatei Republici Populare Luhansk. Aceștia susțin că forțele ucrainene ar fi folosit mortiere, lansatoare de grenade și o mitralieră, anunță Reuters.

“Forțele armate ale Ucrainei au încălcat în mod crud regimul de încetare a atacurilor, folosind arme grele, care, conform acordurilor de la Minsk, ar trebui retrase”, se arată în comunicatul transmis.

Potrivit Reuters, gravitatea incidentelor nu a fost încă stabilită, neputând fi precizat dacă există sau nu victime. Nu a existat o reacție imediată din partea Ucrainei sau a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care monitorizează situația din estul Ucrainei.

Într-o declarație făcută marți, Vladimir Putin a vorbit despre “un genocid” în estul Ucrainei și a lăsat de înțeles că retragerea trupelor de la granițele acestei țări ar depinde de evoluția conflictului cu republicile separatiste. O escaladare a conflictului dintre separatiștii susținuți de ruși și guvernul de la Kiev ar putea alimenta tensiunile dintre Rusia și Occident, într-un moment deja foarte instabil.

Agențiile de informații din SUA au transmis anterior că Rusia ar putea inventa un pretext pentru a “justifica” o invazie a Ucrainei, potențial prin producerea unor videoclipuri de propagandă care ar ilustra un fals atac.

Sursă foto: AP

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Bombardamente în estul Ucrainei

Thu Feb 17 , 2022
Mai multe bombardamente au avut loc joi în estul Ucrainei în apropierea zonelor controlate de rebelii sprijiniţi de Rusia, anunță Monitorul Apărării. Reprezentanţii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) relatează despre apariţia unor incidente de-a lungul liniei de de demarcaţie dintre regiunea controlată de rebelii sprijiniţi de Rusia […]