Șeful Statului Major al Apărării a participat la Reuniunea Comitetului Militar al UE

Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a participat, în perioada 08-09.07.2020, la Reuniunea Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMC) de la Bruxelles, a precizat MApN într-un comunicat.

Pe agenda întâlnirii șefilor Apărării din țările membre ale Uniunii Europene au fost incluse subiecte ce vizează cooperarea UE-NATO, evaluări asupra amenințărilor de securitate la adresa UE și stadiul elaborării instrumentului de orientare strategică, analiza stadiului actual al misiunilor militare ale UE, provocări (inclusiv pe linia stopării răspândirii COVID-19) și perspective pentru misiunile de instruire militară din Republica Centrafricană (EUTM RCA), Mali (EUTM Mali) și Somalia (EUTM Somalia), dar și aspecte de securitate ale fluxurilor migratorii sau lecții identificate pe timpul pandemiei COVID-19 privind structurile de comandă și control.

EUMC reprezintă cel mai înalt forum militar al Consiliului Uniunii Europene în domeniul Politicii Comune de Apărare și Securitate, reunind şefii apărării din statele membre sau reprezentanţii militari ale acestora în Bruxelles. Structura este condusă de un președinte, ales de către șefii europeni ai Apărării și numit de Consiliul Uniunii Europene.

Sursă foto: hotnews.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Baza Aeriană de la Câmpia Turzii – un posibil hub al forțelor aliate NATO

Fri Jul 10 , 2020
Departamentul Apărării al SUA (DoD) intenționează să facă, în 2021, investiții în valoare totală de 130,5 milioane de dolari pentru modernizarea bazei militare române de la Câmpia Turzii. Lucrările de modernizare vizează transformarea bazei într-un hub al forțelor aliate NATO la Marea Neagră potrivit propunerii de buget înaintate Congresului american, […]