Șeful SMAp, generalul-locotenent Daniel Petrescu a participat la exercițiul ANACONDA-20, în Polonia

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a participat la secvența de instruire întrunită din cadrul Exercițiului ANACONDA-20, desfășurată la Centrul de Instruire al Forțelor Aeriene din Ustka, Polonia.

Alături de el a mai participat locțiitorul pentru operații și instrucție, generalul-maior Gheorghiță Vlad, comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite, generalul-maior Dorin Ioniță, și șeful Direcției operații, generalul de brigadă Ciprian Marin.

Exercițiul ANACONDA, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, este un eveniment de instruire al Armatei Poloneze, care are ca scop menținerea capacității de răspuns în fața oricărei amenințări, prin îndeplinirea cerințelor NATO, scrie șeful SMAp.

La această activitate au participat din partea statului polonez președintele Andrzej Duda și ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak.

Exercițiul ANACONDA se desfășoară la fiecare doi ani, fiind organizat de forțele armate poloneze începând cu 2006,. Cea mai amplă ediție a fost în 2016, când au avut loc cele mai mari manevre militare din Polonia după 1989, cu participarea a peste 31.000 de militari din 23 de țări.

Sursă foto: mndse.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Germania – o voce cerebrală într-un Occident predispus la reînvierea populismului în febra pandemiei?

Wed Jun 10 , 2020
Ideile și opiniile privind o decădere accelerată a Occidentului din cauza răspunsului nu tocmai eficient, în anumite cazuri, în fața pandemiei de coronavirus a devenit o narațiune extrem de tentantă nu doar pentru liderii de la Beijing sau Moscova, ci chiar pentru Europa și SUA. Există numeroase așa-zise „dovezi” care […]