Șeful EEAS: UE nu are resursele necesare pentru a combate acțiunile de dezinformare ale Chinei

Serviciul European de Acțiune Externă (EEAS) nu are resursele și nici autoritatea pentru a contracara efectiv atacurile hibride provenite din China, a declarat astăzi Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă al UE, Josep Borrell, scrie politico.eu.

„Astăzi, nu avem un mandat pentru a studia dezinformarea dinspre statul chinez”, a declarat Borrell, care conduce EEAS, membrilor Comisiei speciale pentru interferențe externe din cadrul Parlamentului European.

El a spus că blocul european a fost supus unei presiuni permanente în ultimul an din partea țărilor care denaturează informațiile și răspândesc dezinformarea pentru a promova interesele politice. Dar, în timp ce UE și-a intensificat activitatea pentru a demonta campaniile de dezinformare de la Moscova, „Avem foarte puține resurse pentru a studia dezinformarea ce provine din China”.

Josep Borrell a adăugat că EEAS nu are resursele „necesare” pentru a contracara campaniile chineze de influențare a politicii europene.

Atacurile hibride „au vizat valorile noastre democratice, spațiul nostru de informare și chiar infrastructura noastră, infrastructura noastră critică” în timpul pandemiei, a spus el, numind criza globală a sănătății „un teren de testare real pentru noi tactici hibride”.

Departamentul de dezinformare al serviciului extern al UE are o unitate dedicată – East Stratcom care se ocupă de campaniile rusești de dezinformare. Alți oficiali monitorizează campaniile din întreaga lume, dar nu au personal suficient și nu au resurse pentru a face față numărului tot mai mare de atacuri hibride.

Borrell a declarat că Europa este în dezavantaj în eforturile sale de a se proteja de campaniile de dezinformare ale Rusiei care vizează Europa: „Nu avem capacitatea de a produce informații masive care să ne prezinte punctele de vedere”, a spus el, adăugând că UE are doar capacitatea de a monitoriza și semnala astfel de campanii de dezinformare.

Sursă foto: carriereinternazionali.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Vizită în Olanda a șefului SMAp

Wed Mar 3 , 2021
Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, efectuează o vizită oficială în Regatul Țărilor de Jos, în zilele de 3 și 4 martie, arată MApN într-un comunicat. În timpul vizitei, generalul-locotenent Daniel Petrescu se va întâlni cu șeful Statului Major olandez al Apărării, amiralul Rob Bauer, cu care va […]