Șeful armatei britanice: există riscul de a declanșa un nou război mondial

Incertitudinea globală din prezent și anxietatea provocată de criza economică cauzată de pandemia cu coronavirus riscă să aducă un alt război mondial, avertizează șeful forțelor armate britanice, citat de Reuters.

Într-un interviu difuzat cu ocazia Duminicii Pomenirii (Remembrance Sunday), comemorarea anuală a celor care au fost uciși sau răniți în conflict, generalul Nick Carter, șeful Statului Major al Marii Britanii, a spus că escaladarea tensiunilor regionale și judecățile greșite ar putea să ducă în cele din urmă la un conflict extins.

„Cred că trăim într-o vreme în care lumea este un loc foarte nesigur și îngrijorător, dinamica competiției globale este cu siguranță și ea un aspect al vieților noastre și cred că riscul real, cu atâtea conflicte regionale care au loc în acest moment, este că am putea vedea escaladarea ducând la pași greșiți”, a spus Carter pentru SkyNews.

Întrebat dacă acestea înseamnă o amenințare veritabilă cu un alt război mondial, Carter a răspuns: „Spun că există un risc și trebuie să fim conștienți de acele riscuri”.

Carter, care a devenit comandantul militar britanic în 2018, a spus că este important să ne amintim de cei care au murit în războaiele precedente ca o avertizare pentru aceia care ar putea repeta greșelile trecutului.

„Trebuie să ne amintim că istoria ar putea să nu se repete de la sine, dar are un ritm, iar dacă privim înapoi la secolul trecut cred că este indiscutabil că înainte de ambele războaie mondiale au existat escaladări care în cele din urmă au dus la un război la o scară pe care sperăm să n-o mai vedem din nou”.

Sursă foto: fr24news.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Divizionul 50 Corvete – 65 de ani de la înființare

Wed Nov 11 , 2020
Divizionul 50 Corvete a aniversat marți (10.11.2020) 65 de ani de la înființarea primei unități specializate în lupta antisubmarin, Divizionul 1061 Vânătoare Antisubmarine Mari, precursorul actualului divizion de nave. Cu acest prilej, a fost organizată o ceremonie restrânsă, în portul militar Mangalia, la care a participat conducerea Comandamentului Flotei și […]