Secretarul general adjunct al NATO despre inteligența artificială în Parlamentul European

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit joi (04.03.2021) despre dimensiunea politicii externe în domeniul inteligenţei artificiale, într-o audiere în cadrul Parlamentului European, conform unui comunicat al Alianţei Nord-Atlantice.

Într-un dialog cu membrii Parlamentului European din cadrul Comisiei AIDA (Comisia pentru inteligenţă artificială în era digitală), Mircea Geoană a subliniat importanţa NATO ca forum transatlantic de colaborare şi coordonare cu privire la tehnologiile emergente, menţionând totodată potenţialul de cooperare în acest domeniu între NATO și UE.

Secretarul general adjunct a subliniat activitatea continuă a NATO de a înţelege şi a adopta noi tehnologii şi de a-şi menţine avansul, inclusiv foaia de parcurs privind tehnologiile emergente adoptată de liderii NATO în decembrie 2019, precum şi strategia de implementare convenită de miniştrii apărării în februarie 2021.

Mircea Geoană a mai adus în discuție propunerea secretarului general privind promovarea inovației care să conducă la o mai bună cooperare transatlantică în domeniul tehnologiilor critice ca parte a iniţiativei NATO 2030.

Acesta a mai menționat că inteligenţa artificială aduce noi oportunităţi de cooperare între NATO şi UE precum schimbul de bune practici, dar şi eforturi coordonate pentru a dezvolta acele reglementări care să poată încuraja inovaţia şi să stabilească standarde globale pentru o utilizare etică a inteligenţei artificiale.

Sursă foto: romania-insider.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Fake news privind dreptul de liberă practică a colonelului Valeriu Gheorghiță

Fri Mar 5 , 2021
Potrivit platformei de combatere a fake news – INFORADAR, în spațiul public circulă o serie de informaţii false care prezintă o așa-zisă situație de expirare a dreptului de liberă practică a colonelului doctor Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 la nivel național. Pentru clarificare, INFORADAR pune la dispoziție […]