Secretarul de stat Simona Cojocaru s-a întâlnit cu ambasadorul Franței în România, la sediul MApN

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut miercuri (06.01.2021) la sediul Ministerului Apărării Naționale, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze în România, Laurence Auer, se arată într-un comunicat al ministerului.

Întâlnirea a prilejuit trecerea în revistă a stadiului cooperării bilaterale în domeniul apărării, precum și a subiectelor de actualitate de pe agenda NATO, respectiv UE. Au fost punctate evenimentele și progresele înregistrate pe parcursul anului trecut, cei doi oficiali confirmând atât stadiul excelent al relațiilor bilaterale, cât și angajamentul de dezvoltare a acestora, în cadrul asigurat de Foaia de Parcurs a Parteneriatului strategic dintre România și Franța, document actualizat cu prilejul vizitei premierului român la Paris (noiembrie 2020).

Cei doi oficiali au convenit, în cadrul întâlnirii, continuarea consultărilor bilaterale periodice pe teme de interes comun.

Sursă foto: mapn.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

General american: plasarea dronelor la Câmpia Turzii poate fi răspunsul la amenințările oponenților

Thu Jan 7 , 2021
Un detașament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper și aproximativ 90 de militari din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii a fost dislocat, pentru următoarele luni, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, anunța luni (04.01.2021) MApN într-un comunicat. Dronele militare și militarii au fost desfășurați […]