Se reiau ostilitățile în Gaza: noi atacuri ale forțelor israeliene asupra Hamas

Israelul a anunțat în noaptea de marți spre miercuri (16.06.2021) că a lansat raiduri aeriene împotriva unor ținte Hamas din Fâșia Gaza, după ce de aici au fost trimise către teritoriul israelian baloane incendiare. În Gaza au fost auzite explozii la primele ore ale zilei de miercuri, relatează BBC.

Armata israeliană a anunțat într-un comunicat că avioanele sale au lovit baze militare ale Hamas în Khan Yunis și Gaza.

Atacul vine la mai puțin de o lună de la armistițiul încheiat la 21 mai între Israel și Hamas. Luna trecută, Hamas și Israel au avut 11 zile de confruntări armate, în urma cărora 256 de oameni au murit în Gaza, iar 13 au fost uciși în Israel.

Armata israeliană precizează că este pregătită pentru „toate scenariile, inclusiv pentru reluarea ostilităților în condițiile continuării acțiunilor teroriste din Fâșia Gaza”. Serviciul de pompieri a anunțat că baloanele lansate din Gaza au cauzat cel puțin 20 de incendii de vegetație în zone din sudul Israelului.

Presa afiliată Hamas a anunțat, la rândul ei, că loviturile aeriene ale Israelului nu s-au soldat cu victime.

Hamas amenințase anterior că va reacționa la un marș naționalist israelian care s-a desfășurat marți în Ierusalimul de Est. Marșul fusese autorizat de guvernul fostului premier Benjamin Netanyahu cu câteva zile înainte de a pleca din funcție.

Înainte de acest marș, presa locală relata că armata israeliană a fost plasată în stare de alertă sporită și că au fost desfășurate bateriile scutului antiaerian Iron Dome pentru a contracara eventuale tiruri cu rachetă palestiniene.

Sursă foto: thetimesofisrael.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Rusia va activa stațiile de război electronic din Crimeea înaintea întâlnirii dintre Putin și Biden

Wed Jun 16 , 2021
Staţiile de război electronic vor fi activate în Crimeea, în special în zona graniţei administrative cu Ucraina, pentru a împiedica eventuale provocări ucrainene în spaţiul aerian rusesc, înaintea întâlnirii la vârf dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden, miercuri (16.06.2021) la Geneva, a declarat un responsabil […]