Schimbări majore în funcțiile de conducere din Armata Israeliană. Semnal pentru Iran?

Armata Israeliană (IDF) trece printr-o remaniere de proporții și nu mai puțin de șase generali au primit începând de joi (11.02.2021) noi însărcinări, informează The Jerusalem Post.

Este vorba, în primul rând, de numirea general-maiorului Aharon Haliva în fruntea Direcției de Informații Militare. Până joi, Haliva a fost șeful Direcției Operaționale a IDF. Această direcție este însărcinată cu supravegherea și coordonarea pregătirii pentru război.

Numirea sa ca șef al serviciilor de informații militare este văzută ca un semnal dat Iranului, scrie presa israeliană. „Unii văd această mișcare – într-un moment în care tensiunile dintre Israel și Iran sunt mari – ca un semn că IDF vrea un ofițer experimentat și bine informat, care să conducă Direcția de Informații”, explică Jerusalem Post.

Numirea lui Haliva nu este singura schimbare din forțele israeliene. Generalul de brigadă Eliezer Toledano de la  Divizia Gaza, trecere la Comandamentului Sudic. Anterior, el a fost secretar militar al premierului Benjamin Netanyahu.

General de brigadă David Sa’ar Salama, până acum șef al personalului marinei, devinie șef al Forțelor Navale Israeliene. Anterior, el a servit ca ofițer în unitatea de elită Shayetet 13 și la baza marinei din Haifa.

General-maior Yehudah Fuchs, în prezent atașatul militar al Armatei Israeliene în SUA, a fost numit director general al Comandamentului central al IDF. Anterior, el a ocupat funcția de director general al diviziei Gaza și comandant al Brigăzii Nahal.

General de brigadă Oded Besiok, până acum șef al diviziei de planificare din cadrul Direcției de Planificare a Armatei, va deveni șeful Direcției de Operațiuni. În sfârșit, general-maior Tamir Yadai, fost șef al Comandamentului Central, devine comandant al Forțelor Terestre. Anterior, el a ocupat funcția de director general al Comandamentului Frontului Intern și comandant al Brigăzii Golan.

Încă de luna trecută, generalul Aviv Kochavi, șeful Statului Major al Armatei Israeliene, a anunțat public că a dat ordin armatei  să pregătească o serie de planuri cu privire la un atac asupra facilităților nucleare ale Iranului.

Sursă foto: jpost.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Polonia cere Germaniei despăgubiri de război pe fondul disputei pentru Nord Stream 2

Sat Feb 13 , 2021
Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut vineri Germaniei să plătească despăgubiri de război Poloniei, după ce preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a sugerat că Germania construieşte gazoductul Nord Stream 2 ca o datorie de război faţă de Rusia, relatează agenţia DPA, potrivit Agerpres. Într-un interviu acordat în weekend, Steinmeier a dat […]