S-a adoptat OUG pentru înființarea Directoratului Național de Securitate Cibenetică

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a adoptat, miercuri (22.09.2021), ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Proiectul „va ajuta şi va susţine pe oricine vrea să facă o carieră în domeniul IT în România”, a mai spus premierul, potrivit news.ro.

„Tot în şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptat proiectul de OUG privind înfiinţarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Iarăşi un proiect frumos care va ajuta şi va susţine pe oricine vrea să facă o carieră în domeniul IT în România”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de la Palatul Victoria.

Iulian Alecu (director general adjunct CERT-RO) a precizat că noul Directorat Național de Securitate Cibernetică va avea în vedere realizarea unor obiective majore cum sunt: asigurarea cadrului de strategii, politici și reglementări în domeniul securității cibernetice; crearea unui hub de cooperare la nivel național și internațional între instituții din domeniul public, privat, de educație și cercetare, pentru asigurarea unei viziuni realiste, comune și coerente privitor la securitatea cibernetică a României; alinierea cu celelalte state membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește certificarea și standardizarea în domeniul securității cibernetice; alinierea țării noastre la procesele de implementare a noilor tehnologii în domeniul securității cibernetice; gestionarea crizelor de securitate cibernetică la nivel național, în cooperare cu instituțiile care au competențe și atribuții în domeniul managementului crizelor și sub autoritatea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetica (COSC).

Sursă foto: ge.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Zbor umanitar al Forțelor Aeriene Române

Wed Oct 13 , 2021
O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române va aduce marți, 12 octombrie, din Milano, Italia, circa 5200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19, anunță MApN într-un comunicat. Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziție a acestor doze aflate […]