Rusia va desfăşura un nou regiment de paraşutişti în Crimeea

Rusia a anunţat miercuri că până la începutul lunii decembrie va desfăşura în Crimeea anexată un nou regiment de paraşutişti şi a criticat un acord convenit între Ucraina şi Marea Britanie menit să consolideze forţele navale ucrainene. Conform Rusiei acest acord arată că activităţile militare britanice se extind aproape de frontierele sale, consemnează agenţia Interfax, citată de Reuters.

Desfăşurarea noului regiment este descrisă de Moscova ca făcând parte dintr-o reorganizare a trupelor anunţată de ministrul apărării rus Serghei Şoigu.

Ministerul de Externe de la Moscova a transmis obiecţiile Rusiei faţă de acordul cadru încheiat între Kiev şi Londra pentru consolidarea capacităţilor militare navale ale Ucrainei cu ajutorul finanţării britanice, înţelegere care va permite Ucrainei să cumpere rachete, să construiască rachete navale şi să-şi creeze o nouă bază navală la Marea Azov.

”Vedem în acest fapt ultima dovadă concretă a creşterii activităţii militare britanice în statele vecine Rusiei, în special Ucraina”, a declarat la briefingul săptămânal de presă purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. Declaraţia ei se înscrie în şirul de reacţii legate de amplificarea recentă a tensiunilor în zonă.

Ucraina şi statele NATO şi-au exprimat îngrijorarea faţă de mişcările de trupe ruseşti în apropierea frontierei ucrainene, în timp ce Moscova a acuzat Ucraina, SUA şi pe aliaţi ai acestora de comportament destabilizator, inclusiv în regiunea Mării Negre.

Ministerul Apărării de la Kiev a anunţat miercuri că armata ucraineană a efectuat exerciţii militare în apropierea Crimeei.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a acuzat în aceeaşi zi Kievul că pregăteşte provocări în Donbas astfel încât să primească ”ajutor occidental”.

Sursă foto: Getty Images

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Prețul gazelor naturale își continuă creșterea rapidă, atât pe piețele europene, cât și în România

Thu Nov 18 , 2021
După șicanele dintre Germania și Rusia legate de Nord Stream 2, cotațiile se apropie din nou de vârful atins în prima jumătate a lunii octombrie, potrivit Biziday. Cotația gazelor europene (referința Dutch TTF) a crescut cu peste 35% în ultimele cinci zile, la aproape 100 de euro pe megawat-oră. Numai […]