Rusia “va analiza propunerile experților militari”, dacă NATO nu oferă garanții de securitate

Rusia poate alege diferite răspunsuri referitoare la situația din Ucraina, pe baza sfatului experților militari, dacă SUA și NATO refuză să ofere garanții de securitate, a declarat duminică președintele Putin la televiziunea Rossiya 1, potrivit agenției de stat TASS, citată de Biziday.

 “SUA și-au mutat rachetele la granițele Rusiei. Cum s-ar simți SUA dacă Rusia și-ar plasa rachetele în Mexic sau Canada?”, a mai spus Putin, denunțând intenția alianței Nord-Atlantice de a plasa rachete în Ucraina, care “ar putea ajunge la Moscova în doar 4-5 minute de la lansare. Nu avem unde să ne retragem. Ne-au împins până la o linie pe care nu o putem trece. Au dus-o până la punctul în care pur și simplu trebuie să le spunem <<Stop>>!”, a conchis președintele rus.

Declarațiile lui Putin au fost făcute în contextul în care NATO a emisă în acest weekend o invitație pentru a începe discuțiile cu Rusia pe 12 ianuarie. “Am primit această ofertă și o luăm în considerare”, a declarat duminică adjunctul ministrului rus de externe Alexander Grushko pentru TASS.

Referitor la lista cererilor înaintate de Rusia în urmă cu o săptămână, Vladimir Putin a declarat că, deși “nu este chiar modalitatea obișnuită de a conduce o discuție, doresc ca publicul din Rusia și Ucraina și publicul din Europa și Statele Unite să înțeleagă care este ideea noastră, ceea ce am dori să implementăm în cursul acestui proces de negociere. Nu văd nimic rău aici. Îi pune pe toți cei implicați în acest proces într-un anumit cadru. Dar există un singur obiectiv pentru noi – să ajungem la acorduri care să asigure securitatea Rusiei și a cetățenilor săi astăzi și pe termen lung“.

Sursă foto: businessinsider.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

România continuă să achiziționeze armament, pe fondul obligațiilor asumate față de NATO

Tue Dec 28 , 2021
Pe lângă achiziția celor 32 de avioane F-16 second-hand de la guvernul Norvegiei, dar și alte programe de modernizare a tehnicii militare deja existente, Ministerul Apărării Naţionale are acceptul Parlamentului pentru zece noi programe de înzestrare, prevăzute a se derula în următorii ani, potrivit Newsweek. Potrivit datelor publicat de MApN, […]