Rusia va activa stațiile de război electronic din Crimeea înaintea întâlnirii dintre Putin și Biden

Staţiile de război electronic vor fi activate în Crimeea, în special în zona graniţei administrative cu Ucraina, pentru a împiedica eventuale provocări ucrainene în spaţiul aerian rusesc, înaintea întâlnirii la vârf dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden, miercuri (16.06.2021) la Geneva, a declarat un responsabil militar rus din structurile de forţă din Crimeea pentru agenţia de presă RIA Novosti, citat de Agerpres.

„Staţiile de război electronic vor fi activate miercuri în Crimeea pentru a împiedica eventuale provocări din partea Ucrainei. Este cel mai reţinut pas posibil, dar necesar pentru prevenirea incidentelor”, a indicat interlocutorul agenţiei ruse de presă, sub rezerva anonimatului.

În acest context el a avertizat că „intrarea vreunei drone ucrainene în spaţiul aerian al Crimeei va fi catalogată drept un act de agresiune, prin urmare aparatul va fi distrus”, conform agenţiei de presă citate.

„Pentru a evita posibilitatea unor astfel de incidente activarea staţiilor de război electronic este în curs de desfăşurare. Vom vedea clar unde se îndreaptă drona şi o vom anihila înainte de a intra în spaţiul nostru aerian sau vom prelua controlul asupra dronei şi o vom întoarce în direcţia de unde a venit”, a indicat aceeaşi sursă.

Dmitri Belik, deputat în Duma de Stat din partea Crimeei, a declarat anterior că este necesar ca Rusia să prevină posibilitatea oricărei provocări din partea Ucrainei înaintea summitului Putin-Biden, motiv pentru care activarea staţiilor de război electronic la graniţa cu Ucraina în Crimeea este cea mai buna soluţie, notează publicaţia Vzgliad.

Preşedinţii Rusiei, Vladimir Putin, şi SUA, Joe Biden, se întâlnesc miercuri la Geneva în cadrul unui summit destinat să aplaneze tensiunile ruso-americane şi să încerce să identifice sectoarele în care Rusia şi SUA ar putea coopera.

Sursă foto: haikudeck.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Șapte ofertanți pentru modernizarea Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Wed Jun 16 , 2021
Șapte candidați au intrat în cursa pentru contractul estimat la 2,15 miliarde de lei, pus la bătaie de Ministerul Apărării Naționale pentru modernizarea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu. Printre constructorii partipanți la licitație se numără companii din România, Italia, Turcia și Spania, informează economica.net. Cei șapte candidați sunt pentru modernizarea bazei […]