Rusia: SUA să stea departe de Crimeea

Moscova a avertizat marți (13.04.2021) SUA să stea departe de Rusia și Crimeea, spunând că riscul de incidente este foarte mare, a declarat ministrul ajdunct de externe Serghei Riabkov, citat de agenția Interfax, preluată de Reuters.

Riabkov a spus că cele două nave ale armatei americane care vor ajunge în Marea Neagră săptămâna aceasta reprezintă o „provocare”.

„Avertizăm Statele Unite că ar fi mai bine pentru ele să stea foarte departe de Crimeea și țărmurile noastre de la Marea Neagră, pentru binele lor”, a transmis înatul oficial rus. Acesta a afirmat și că Moscova îi protejează – și va continua să o facă – pe locuitorii din regiunea Donbass din estul Ucrainei, controlată de separatiști sprijiniți de Rusia.

Sâmbătă (10.04.2021), Pentagonul a refuzat să comenteze informațiile date publicității vineri de autoritățile din Turcia, potrivit cărora Statele Unite vor trimite două nave de război în Marea Neagră săptămâna viitoare, precizând doar că armata americană trimite în mod obișnuit nave în regiune.

Rusia a transferat rachete balistice Iskander în apropierea frontierei sale cu Ucraina, arată, pe baza unor surse publice, analiștii de la Janes, o companie specializată în OSINT în sfera militară și de securitate.

Un înalt oficial de la Kremlin a declarat joi că Rusia va fi forțată să-și apere cetățenii din estul Ucrainei în funcție de amploarea conflictului militar de acolo.

Sursă foto: timesofisrael.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Sesizare la CCR privind programul „Corveta multifuncțională”

Wed Apr 14 , 2021
Înalta Curte de Casație și Justiție a României a admis cererea formulată de Damen Schelde Naval Shipbuilding BV și a dispus sesizarea Curții Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 4 alin. (2) teza finală din Legea nr. 554/2004. Decizia a fost luată în dosarul în care Damen a […]