Rusia și China au efectuat primul exercițiu militar comun de când Rusia a invadat Ucraina

Aeronavele celor două țări au survolat Marea Japoniei și și-au continuat deplasarea peste Marea Chinei de Sud și Marea Filipinelor, potrivit comunicatelor lansate de autoritățile japoneze, sud-coreene și rusești. De asemenea, informația a fost confirmată pentru New York Times de către un oficial al administrației americane.

Antrenamentul efectuat astăzi vine la fix trei luni de la invadarea Ucrainei, dar și într-un moment în care Joe Biden s-a întâlnit la Tokyo cu liderii Japoniei, Indiei și Australiei, care alcătuiesc o coaliție pentru diminuarea influenței chineze în regiune. Manevrele reprezintă un semn că parteneriatul dintre Beijing și Moscova nu s-a slăbit, în ciuda războiului, deși recent oficiali americani au informat că nu există indicii despre vreun sprijin economic sau militar oferit de Beijing Moscovei.

Potrivit unei declarații emise de Coreea de Sud, două aeronave militare chineze și patru rusești au intrat în zona sa de observare aeriană, dar fără a viola spațiul său aerian. Exercițiile comune care implică bombardiere strategice sunt complexe și sunt de obicei planificate cu mult timp înainte, semnalează NY Times. Atât sud-coreenii, cât și japonezii au informat că au ridicat avioane de la sol, pregătite pentru situația în care cele chineze și rusești ar fi intrat în spațiul aerian al vreuneia dintre țări.

Ministrul japonez al Apărării a catalogat exercițiul drept ”o demonstrație de forță” îndreptat împotriva Japoniei, țară gazdă a întâlnirii dintre Joe Biden și liderilor coaliției Quad.

Sursă foto: Jason Lee/Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Polonia solicită un nou radar de apărare aeriană din partea Statelor Unite

Thu May 26 , 2022
Gigantul aerospațial Raytheon a anunțat pe contul său de Twitter că guvernul polonez a înaintat o scrisoare guvernului SUA prin care solicită senzorul de apărare antirachetă și de nivel inferior (LTAMDS). Radarul de generație următoare este destinat să contracareze armele hipersonice și este construit pentru armata SUA de către Raytheon […]