Rusia s-ar afla în spatele mai multor atacuri cibernetice la adresa unor organizații guvernamentale din SUA

Comunitatea serviciilor de informații din SUA spune că Rusia se află “probabil” în spatele recentelor atacuri cibernetice asupra a numeroase agenții guvernamentale și companii.

Agențiile de informații și de aplicare a legii din Statele Unite au anunțat, marți (05.01.2021), că Rusia se află probabil în spatele masivului atac SolarWinds care a zdruncinat securitatea guvernamentală și a companiilor private, scrie evz.ro. Instituțiile îl contrazic pe președintele Trump, care a sugerat că statul chinez ar putea purta vina atacului.

Agențiile subliniază că a fost mai degrabă o tentativă de spionaj, nu o intenție de a provoca alt tip de daune. Într-o declarație comună a FBI, Directoratului Național pentru Informații, NSA (Agenția pentru Securitate Națională) și Agenției pentru Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii (CISA), se subliniază că descoperirile făcute de experți indică „cel mai devastator atac asupra securității computerizate americane din ultimii ani”.

Investigația lor arată că „un actor de tipul amenințării persistente de tip avansat – Advanced Persistent Threat (APT), cel mai probabil de origine rusă, este responsabil pentru majoritatea sau toate fraudele cibernetice descoperite recent la rețelele guvernamentale și non-guvernamentale”. Comunicatul comun emis de cele 4 instituții reprezintă cea mai fermă reacție a autorităților de până acum, însă ar mai putea dura ani de zile până se va dezvălui ce cantitate de informații a fost sustrasă.

Trump, care timp de peste 4 ani a evitat cu perseverență să critice Moscova, a refuzat să arate cu degetul către Rusia. „Rusia, Rusia, Rusia este vinovatul de serviciu pentru tot ce se întâmplă”, a scris acesta pe Twitter în decembrie. Însă Secretarul de stat Mike Pompeo și fostul Procuror General Willliam Barr au învinovățit anterior Moscova.

Sursă foto: safety4sea.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Baze militare subterane cu rachete strategice ale Iranului

Mon Jan 11 , 2021
Pe fondul tensiunilor crescânde între Iran și SUA, Gărzile Revoluționare (IRGC) au dezvăluit o bază subterană de rachete pe coasta Golfului Persic. Locația exactă, însă, nu a fost dezvăluită, informează Israel Defense. „Baza este una dintre numeroasele astfel de locații care găzduiesc rachete strategice ale marinei”, a declarat comandatul IRGC, […]