Rusia promite că livrările de gaz către Europa vor continua în pofida amenințărilor Minskului

Kremlinul a dat vineri asigurări că livrările de gaz rusesc către Europa nu vor fi suspendate, în pofida ameninţărilor Republicii Belarus de a închide vanele unui important gazoduct ce tranzitează teritoriul său, în cazul unor noi sancţiuni europene, informează AFP.

Rusia “este şi va rămâne o ţară care îşi îndeplineşte toate obligaţiile privind livrarea de gaz către consumatorii europeni“, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Câteva mii de migranţi care vor să ajungă în Europa, originari în principal din Orientul Mijlociu, sunt blocaţi în condiţii dificile la frontiera dintre Belarus şi Polonia.

Uniunea Europeană acuză Belarus că orchestrează acest aflux de migranţi, eliberându-le inclusiv vize, ca să se răzbune pentru sancţiunile occidentale impuse împotriva regimului lui Aleksandr Lukaşenko anul trecut, după reprimarea brutală a opozanţilor.

Bruxellesul a anunţat că noile sancţiuni vor fi introduse săptămâna viitoare.

Beneficiind de sprijinul Moscovei, Lukaşenko a avertizat că va riposta la orice noi sancţiuni cu închiderea vanelor gazoductului Yamal-Europe care alimentează Europa cu gaz rusesc şi care tranzitează teritoriul belarus, într-un moment în care continentul european se confruntă deja cu penurii.

Sancţiunile individuale ale blocului comunitar european împotriva unor responsabili ai regimului belarus vizează în prezent 166 de persoane, printre care şi preşedintele Aleksandr Lukaşenko şi doi dintre fiii săi. Aceste sancţiuni constau în îngheţarea bunurilor şi interdicţia de intrare în UE.

Sursă foto: Kleemann

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Întâlnirea virtuală dintre Xi Jinping şi Joe Biden va avea loc marţi

Sat Nov 13 , 2021
Preşedintele chinez Xi Jinping şi omologul său american Joe Biden vor participa la un summit virtual marţi dimineaţa, a anunţat sâmbătă ministerul chinez de externe, transmite Reuters, citat de Agerpres. Cei doi lideri vor face un schimb de opinii despre relaţiile bilaterale şi probleme de interes comun, a declarat purtătorul […]