Rusia își face provizii de sânge și materiale medicale, la granița cu Ucraina

Trei oficiali americani au declarat pentru Reuters că indicatori concreți, cum ar fi rezervele de sânge, sunt esențiali pentru a determina dacă Rusia este pregătită să lanseze o invazie, în cazul în care președintele Vladimir Putin ar decide să facă acest lucru.

Pentagonul a declarat anterior că Rusia a trimis “suport medical” ca parte a mobilizării trupelor sale, dar a afirmat că “asta nu garantează că va avea loc un atac, deși nu recurgi la un atac dacă nu ai astfel de rezerve”, potrivit fostului comandant al trupelor SUA în Europa, Ben Hodges.

Ulterior, doi dintre oficialii americani au spus că proviziile de sânge s-au făcut în ultimele săptămâni, iar acest detaliu, dezvăluit de Reuters, este unul cheie în determinarea intențiilor Moscovei și al stadiului pregătirilor sale.

Oficialii ruși au negat în mod repetat intenția de a invada Ucraina, dar au exprimat totodată că se simt amenințati de legăturile tot mai strânse ale Kievului cu Occidentul.  În acest sens, Putin a declarat vineri că Statele Unite și NATO nu au răspunsul principalele îngrijorări de securitate ale Rusiei, dar că Moscova este pregătită să continue dialogul cu Occidentul.

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Vasile Dîncu: În acest moment nu avem în niciun fel opțiune pentru stagiul militar obligatoriu, dar avem un proiect pentru stagiu voluntar

Sun Jan 30 , 2022
Ministrul Apărării Naționale, a declarat, într-un interviu difuzat duminică de Prima TV, că în acest moment autoritățile nu au în vedere reintroducerea stagiului militar obligatoriu, dar este în discuții un proiect pentru stagiu voluntar, anunță G4Media. „În acest moment nu avem în niciun fel opțiune pentru stagiul militar obligatoriu”, a […]