Rusia îl laudă pe Viktor Orban pentru că se opune sancțiunilor UE împotriva petrolului rusesc

Adjunctul Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a catalogat refuzul premierului ungar Viktor Orban de a susține sancțiunile UE împotriva petrolului rusesc drept un „pas curajos într-o Europă fără voce”, scrie agenția TASS, citată de Digi24.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban (…) a făcut un pas curajos într-o Europă fără voce. A refuzat să susțină embargoul în energie, care ar fi devastator pentru economia țării sale, și sanțiunile nebunești împotriva personalităților religioase (patriarhul Kiril, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse – n.r.)”, a scris Dmitri Medvedev vineri pe contul său de Telegram, potrivit Tass.

Fostul președinte și premier rus a mai spus că „aparent, cei mai rezonabili lideri ai țărilor UE au obosit să mai meargă tăcuți către prăpastie, împreună cu restul turmei europene sterilizate, care este condusă spre abator de păstorul american. Să vedem ce va face acest păstor. Și, bineînțeles, cum se comporta restul turmei, care este gata să se sacrifice pentru bunăstarea păstorului”.

Premierul Viktor Orban a declarat vineri că Ungaria nu poate susține noul pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei în forma sa actuală – care include un embargo asupra importurilor de țiței.

El a spus că propunerea actuală a Comisiei Europene ar avea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei Ungariei.

Premierul ungar a adăugat că Ungaria este gata să negocieze o nouă propunere, dacă aceasta ar fi în acord cu interesele Ungariei.

Nu vreau să să ne opunem UE, ci să cooperăm… dar acest lucru este posibil dacă (UE) ia în calcul și interesele noastre.

Viktor Orban a precizat și că Ungaria nu susține sancționarea patriarhului Kiril, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru că este o „chestiune de libertate religioasă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Talibanii obligă toate femeile din Afganistan să poarte hijab în public

Sat May 7 , 2022
Talibanii au decretat sâmbătă că toate femeile şi fetele din Afganistan vor fi obligate să poarte văl integral în public, măsură ce se adaugă lungii liste de restricţii împotriva afganelor de când fundamentaliştii au obţinut controlul asupra ţării în august 2021, transmite BBC. “Deşi 99% dintre femeile afgane poartă deja […]