Rusia este de acord cu declarațiile autorităților de la Minsk privind motivele deturnării aeronavei Ryanair

Kremlinul a afirmat miercuri (26.05.2021) că nu există niciun motiv de a nu crede explicaţiile Belarusului, care susţine că a deviat un avion doar din cauza unei alerte cu bombă, şi nu pentru a aresta un opozant, jurnalistul Roman Protasevici, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Kremlinul nu vede motive pentru a nu crede declaraţiile liderilor belaruşi”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, o poziţie contrară celor transmite de statele UE şi de SUA, care acuză Minskul că a pus în scenă întreaga acţiune pentru a aresta un critic al regimului.

El a anunţat de asemenea că preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko se vor întâlni vineri în oraşul Soci din Rusia.

„Nu este prevăzută nicio declaraţie de presă”, a spus Peskov, care nu a precizat agenda discuţiilor.

Sursă foto: aa.com.tr

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Tribunal american cere Departamentului Apărării (DoD) să înlăture aplicarea desemnării Xiaomi drept Companie Chineză Militară Comunistă

Thu May 27 , 2021
Xiaomi a anunţat marți (25.05.2021) că Tribunalul Statelor Unite pentru Districtul Columbia a luat decizia finală de impunere către Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii să înlăture aplicarea desemnării Xiaomi ca o Companie Chineză Militară Comunistă (CCMC), scrie adevarul.ro. „Pentru Xiaomi (Compania) este îmbucurător să anunţe că pe […]