Rusia desfășoară rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în apropiere de granița cu Ucraina

Rusia a transferat rachete balistice Iskander în apropierea frontierei sale cu Ucraina, arată analiștii de la Janes – companie specializată în cercetări de tip OSINT pe tematici din zona militară și de securitate.

Expertul Janes, Tom Bullock, a identificat mai multe unități militare rusești echipate cu tancuri, mașini de luptă ale infanteriei și artilerie cu rază lungă, inclusiv tunuri autopropulsate și lansatoare de rachete termobarice care au fost transportate în orașul Voronej cu trenul.

Tom Bullock a identificat, de asemenea, desfășurarea unor rachete balistice cu rază scurtă Iskander din regiunea Sverdlovsk din Munții Urali în Voronej. O zonă de pregătire a fost creată la sud de Voronej, aceasta fiind echipată cu sisteme de telecomunicații cu rază lungă și un spital de campanie.

Desfășurări similare de forțe au fost depistate în Crimeea și regiunea învecinată Krasnodar, unde Rusia transportă cantități mari de echipament militar și trupe către granița sa cu Ucraina începând cu luna martie, provocând alarmă la Kiev și Washington.

Ministerul rus al apărării a respins acuzațiile că ar pregăti o operațiune militară în zonă, afirmând că desfășurările de trupe fac parte din exerciții de antrenament și verificare ale Districtului Militar de Sud și Flotei Mării Negre, afirmând ulterior că verificările vizează toate forțele militare ale Rusiei.

Deși intențiile Rusiei sunt încă neclare, desfășurarea de forțe pare să fie cea mai mare mișcare neanunțată de trupe de la invazia Crimeei și a estului Ucrainei în 2015.

Sursă foto: armyrecognition.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Turcia își convoacă ambasadorul de la Roma în semn de protest față de declarațiile premierului italian

Sat Apr 10 , 2021
Ministerul Afacerilor Externe din Turcia l-a convocat joi (08.04.2021) pe ambasadorul italian la Ankara, Massimo Gaiani, pentru a protesta faţă de comentariile făcute în cursul zilei de premierul italian Mario Draghi la adresa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, pe care l-a numit dictator, transmite EFE, citat de Agerpres. Cotidianul turc […]