Rusia amenință voalat România și Polonia

Orice țară care își oferă Ucrainei aerodromurile sau aeroporturile sale pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată ca a intrat în conflict, a declarat duminică un purtător de cuvânt al ministerului rus al Apărării, anunță HotNews.ro.

Folosirea rețelelor de aeroporturi sau aerodromuri ale altor țări pentru a găzdui aeronave militare ucrainene și utilizarea lor ulterioară împotriva forțelor armate ruse poate fi considerată ca o implicare a acestor state într-un conflict armat”, a declarat purtătorul de cuvânt Igor Konașenkov, citat de agenția de presă Interfax.

Amenințarea vine în contextul în care prin Polonia și România, țări direct vecine cu Ucraina, sunt așteptate să fie transportate ajutoarele militare din partea Vestului, nefiind specificat pe ce cale se fac aceste transporturi – aeriană sau la sol.

Recent, România a returnat Ucrainei avionul de vânătoare Suhoi Su-27 în urmă cu câteva zile după ce aterizase pe aeroportul din Bacău.

Amenințarea că statele care oferă aeroporturile ca ajutor Ucrainei ar fi considerate beligerante vine după ce chiar președintele rus Vladimir Putin a făcut ieri alte declarații tranșante privind discuțiile ca NATO să creeze o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei.

Vladimir Putin a avertizat că instituirea unei zone de excludere aeriană în Ucraina ar face Federația Rusă să considere țările care se alătură acestui demers ca parte la conflict.

Sursă foto: MApN (Aeronavă Suhoi 27 aparținând Forțelor Aeriene Ucrainene)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Militarii belgieni au ajuns în România și se vor alătura grupului de luptă NATO

Mon Mar 7 , 2022
Mai mulți militari belgieni au ajuns luni în România și se vor alătura grupului de luptă NATO condus de Franța, transmite Ministerul Apărării. E vorba despre componenți ai detașamentului belgian, parte din Forța de Răspuns NATO (NRF) activată de Consiliul Nord-Atlantic pe 25 februarie. Ei au ajuns luni dimineață în […]