Rusia, acuzată de Ucraina că eliberează intenţionat mine în Marea Neagră

Minele navale care plutesc în derivă în Marea Neagră sunt eliberate de Rusia, a acuzat miercuri într-o declaraţie Ministerul ucrainean de Externe, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

”S-a stabilit că acestea sunt mine navale, care, la începutul anului 2022, nu figurau în registrele Forţelor Navale ale Forţelor Armate Ucrainene”, se arată în această declaraţie.

Minele care plutesc acum în Marea Neagră au fost confiscate de ruşi la Sevastopol în timpul anexării Crimeii în anul 2014 şi acum sunt eliberate în mare pentru a păta reputaţia Ucrainei, mai susţine MAE de la Kiev.

”Responsabilitatea pentru folosirea minelor navale care plutesc în derivă, precum şi consecinţele lor imprevizibile, revine exclusiv Federaţiei Rusie şi forţelor sale navale”, se mai arată în declaraţie.

Rusia a avertizat săptămâna trecută că unele dintre minele amplasate de armata ucraineană în apropierea porturilor ucrainene s-au rupt de cablurile de ancorare şi plutesc în derivă în partea de vest a Mării Negre, fiind un pericol pentru navigaţie.

România a distrus luni o mină observată la circa 70 de kilometri travers de Capul Midia, alte două mine fiind dezamorsate de Turcia sâmbătă şi luni.

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

“Ţările BRICS vor deveni coloana vertebrală a noii ordini mondiale”

Thu Mar 31 , 2022
Ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud)  vor deveni coloana vertebrală a noii ordini mondiale, a anunţat miercuri, ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Riabkov, la postul de televiziune RT. „Cred că ţările BRICS, care reprezintă aproape jumătate din populaţia lumii şi o parte semnificativă […]