Rusia a început pregătirile pentru parada militară de la Moscova

„În total, 11.000 de militari, 131 de unităţi de armament modern şi echipamente militare, 77 de avioane şi elicoptere vor participa la Parada de Ziua Victoriei din Piaţa Roşie”, au declarat surse din Ministerul rus al Apărării, anunță Defence Blog.

Cele peste 100 de vehicule militare provin din baza la Alabino, o suburbie a Moscovei.

Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri că convoaiele includ vehicule blindate Typhoon, sisteme de rachete cu lansare multiplă Tornado-G montate pe vehiculul Ural, sisteme de rachete Iskander, sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumph, sisteme robotizate Uran-9, Yars RS -24 sisteme de rachete balistice intercontinentale, vehicule specializate pentru suport tehnic și întreținere.

Russia started preparations for its military parade in Moscow - Newsofmax

„Vehiculele pe șenile vor fi mutate în orașul Moscova pe calea ferată”, au spus oficiali din Ministerul Apărării.

„Tancurile T-34 și militarii care participă la paradă vor fi transportate într-un loc temporar cu camioane în această noapte”.

Trupele ruse vor organiza repetiții nocturne ale Paradei Victoriei din Piața Roșie din Moscova pe 28 aprilie și 4 mai, precum și o repetiție finală pe 7 mai, a anunțat Ministerul Apărării.

La repetiţiile de luni organizate în Alabino, pentru spectacolul aerian din cadrul defilării opt avioane de vânătoare MiG-29 au fost văzute survolând cerul sub forma literei „Z”, devenită unul dintre simbolurile „operaţiunii militare speciale” ruse în Ucraina.

Comandantul-șef al armatei ruse, Oleg Saliukov, a fost numit la comanda Paradei Victoriei din Piața Roșie din 9 mai, se arată în comunicat.

Paradele militare pentru marcarea a 77 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în anii 1941-1945 vor avea loc, de asemenea, pe 9 mai în 28 de orașe rusești.

Potrivit unor analişti, Rusia va încerca să accelereze zilele acestea ofensiva din Donbas, în estul Ucrainei, pentru a revendica de asemenea o victorie pe câmpul de luptă înainte de 9 mai.

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Războiul din Ucraina pune o mare presiune pe viitorul Republicii Moldova

Mon Apr 25 , 2022
Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a pus Republica Moldova, o fostă republică sovietică și una dintre cele mai sărace națiuni ale Europei, într-o situația extrem de vulnerabilă, amenințând dezvoltarea economică a țării și agravând situația la nivel național prin valurile de refugiați ucraineni. Totodată, temerile guvernului de la Chișinău […]