Rostec începe producția în serie a elicopterelor Mi-28NM

Compania de stat rusă Rostec intenționează să producă 98 de elicoptere Mi-28NM până în anul 2027, informează TASS.

Holding-ul JSC Russian Helicopters, parte a gigantului Rostec, a lansat producția în serie a elicopterelor de atac modernizate Mi-28NM, a precizat Andrei Boginsky, CEO-ul companiei.

„Producția în serie a început. În conformitate cu actuala cerere din zona apărării, vom furniza 98 de elicoptere până în 2027. Primele două modele au fost deja livrate pentru testare. Unul este inclus în testele de certificare guvernamentală, în timp ce al doilea este utilizat pentru experimentele cu noile palete de rotor care îmbunătățesc viteza”, a declarat Boginsky.

Mi-28NM este o versiune actualizată a Mi-28N Night Hunter. Cercetările privind modernizarea acestuia au început în 2009. Se așteaptă ca Mi-28NM să fie echipat cu un sistem de control și radar la 360 de grade complet nou, precum și arme inteligente de ultimă generație.

Sursă foto: tass.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

SRI, Smart City și „cleștele americano-chinez” al disputei pentru supremația 5G

Thu Oct 1 , 2020
La 24.09.2020, Serviciul Român de Informații a publicat cel de-al doilea număr al buletinului său dedicat sferei securității cibernetice, tratând subiecte fierbinți ale perioadei pe care o traversăm, precum hacktivismul, atacurile de tip ransomware, securitatea infrastructurilor critice, securitatea cibernetică în domeniul smart city și altele. Ne-a atras atenția materialul privind […]