România va fi gazda Centrului Cyber al UE

România va găzdui Centrul Cyber al Uniunii Europene, a anunțat joi (10.12.2020), pe Twitter, ministrul de externe Bogdan Aurescu.

„Succes excepțional pentru România: după demersuri diplomatice intense, inclusiv la nivel înalt, București va găzdui Centrul Cyber al UE – prima Agenție UE de pe teritoriul României. Expertiza României în IT a fost recunoscută în UE. România va contribui la ecosistemul european de Securitate Cibernetică”, a scris Bogdan Aurescu.

România a câștigat finala pentru găzduirea Centrului Cyber în fața Belgiei și a altor cinci state care se aflau îmn cursă – Luxemburg, Germania, Polonia, Lituania și Spania.

România este unul dintre puținele state membre UE care până în acest moment nu găzduia o agenție europeană.

Centrul industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER) va fi înființat pentru a îmbunătăți coordonarea cercetării și a inovării în materie de securitate cibernetică. Acesta va fi, de asemenea, principalul instrument al UE de punere în comun a investițiilor pentru cercetarea și dezvoltarea tehnologică și industrială în materie de securitate cibernetică.

Sursă foto: kronosbilisim.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Rețea de dezinformare, prezentă de 15 ani în online, descoperită de cercetătorii unui think tank

Thu Dec 10 , 2020
O echipă de cercetători de la Bruxelles a descoperit una dintre cele mai mari rețele de dezinformare și propagandă online cunoscute vreodată în lume, care există de mai bine de 15 ani și se crede că înglobează aproximativ 750 de surse media false în peste 100 de țări din întreaga […]