România sprijină Republica Moldova cu echipamente medicale și materiale sanitare

Potrivit celor mai recente declarații ale președintelui României, Klaus Iohannis, din 27.04.2020, țara noastră va oferi sprijin Republicii Moldova în lupta cu noul coronavirus. După o întâlnire cu premierul și mai mulți miniștri au fost luate o serie de decizii printre care și cea de a oferi „un ajutor pentru cetățenii Republicii Moldova”.

„În Republica Moldova situația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova – va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante”, a  precizat președintele Iohannis.

Prima măsură va presupune trimiterea unei echipe medicale în Republica Moldova, pentru a oferi sprijin în spitale, precum și medicilor moldoveni pentru a face față mai ușor pandemiei.

Cea de-a doua măsură stabilită în discuțiile cu Guvernul, este de a trimite măști, echipamente sanitare, materiale de protecție și medicamente din rezerva României, pentru a contribui la combaterea efectelor epidemiei.

Sursă foto: libertatea.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Exercițiu al parașutiștilor ruși – primul salt din lume de la 10.000 de metri în Arctica

Tue Apr 28 , 2020
Parașutiștii ruși au efectuat primele salturi din lume de la o altitudine de 10.000 de metri în Arctica, purtând ținute polare speciale dezvoltate de compania Group 99 (parte a producătorului de arme Kalashnikov din cadrul companiei de înaltă tehnologie Rostec), a informat biroul de presă al companiei luni (27.04.2020). Parașutiștii […]