România și SUA vor executa misiuni de antrenament în comun

Conform MApN, zeci de militari români și americani vor lua parte la o serie de antrenamente aeriene a căror desfășurare se va întinde pe nouă zile.

Un detașament american, ce va fi alcătuit din aproximativ 50 de militari și din 4 aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe), va executa, alături de militarii și aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Române, mai multe misiuni de antrenamente.

 Misiunile de instruire în comun, care  vor avea loc între 8 și 17 februarie, au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, se arată în comunicatul MApN.

Sursă foto: gettyimages.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Au ajuns în România primele convoaie cu tehnică militară SUA (foto+video)

Thu Feb 10 , 2022
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat, într-un comunicat de presă, că primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA au intrat în țară aseară, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac din județul Arad. Convoiul are ca destinație baza Mihail Kogâlniceanu din județul Constanța, și se va deplasa pe direcția […]