Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre UE

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa, în zilele de 27 şi 28 mai, la Lisabona, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, informează MApN într-un comunicat.

Evenimentul va debuta joi, 27 mai, în prezenţa Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, cu o cină de lucru ce va avea ca temă stadiul și progresele parteneriatului UE-NATO în lumina proceselor de reflecţie pe care le derulează cele două organizaţii – Busola Strategică şi NATO 2030. De asemenea, discuţiile vor aborda şi apropiata aniversare a semnării Declaraţiei UE – NATO de la Varşovia, din anul 2016.

Principalele subiecte aflate pe agenda reuniunii de vineri vizează Busola Strategică, cu accent pe pilonul privind capabilitățile, precum și parteneriatul UE-Africa pentru pace și securitate, sesiune în cadrul căreia vor participa și reprezentanți al organizațiilor regionale africane, precum și ai ONU.

Sursă foto: realitatea.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Contraspionajul francez: Rusia se află în spatele unei campanii de dezinformare privind vaccinurile occidentale anti-COVID

Fri May 28 , 2021
Structurile francize de contraspionaj investighează dacă guvernul de la Moscova s-a aflat în spatele unei încercări de a plăti blogger de top din domeniul sănătății și științei pentru a pune la îndoială siguranța vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech, a declarat un oficial francez din zona securității, informează France24. Mai […]