Recompensă de 10 milioane de dolari pe capul hackerilor care influențează procesul electoral din SUA

Cu trei luni înainte de alegerile prezidențiale, Departamentul de Stat al SUA (DoD) a anunțat o impresionantă recompensă financiară pentru informații privind implicarea hackerilor străini în procesul electoral din SUA, scrie CyberOps.

DoD a anunțat o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informații „care conduc la identificarea sau localizarea oricărei persoane ce lucrează cu sau pentru un guvern străin în scopul ingerinței în alegerile americane, prin derularea de activități informatice ilegale”.

Premiul a fost anunțat cu trei luni înainte de alegerile prezidențiale din SUA, programate pentru 3 noiembrie.

„Activitățile cibernetice ilegale” se referă la atacuri asupra oficialilor implicați în procesul electoral, infrastructurii electorale, candidaților la președinție și membrilor echipelor lor.

Demersul DoD vizează toate tipurile de atacuri informatice asupra procesului de votare, indiferent de nivel, fie el federal, de stat sau local. Recompensa va fi plătită în cadrul programului „Rewards for Justice” al DoD, administrat de Serviciul de Securitate Diplomatică.

Aceasta va fi oferită strict pentru informații despre hackeri asociați unui guvern străin care intenționează să intervină în procesul electoral din SUA. Informațiile despre orice alți criminali cibernetici nu vor fi acceptate pentru participarea la program.

„Încurajăm pe toți cei care dețin informații cu privire la imixtiunea străină în alegerile din SUA să ia legătura cu biroul <Recompense pentru Justiție> sau să contacteze ofițerul de securitate de la cea mai apropiată ambasadă sau consulat al SUA. (…) Programul <Recompense pentru Justiție> este un instrument eficient de aplicare a legii. (…) De la înființarea sa, în anul 1984, programul a plătit peste 150 de milioane de dolari către aproximativ 100 de persoane de pe tot globul care au furnizat informații ce au contribuit la prevenirea terorismului, la aducerea liderilor teroriști în fața justiției și la contracararea amenințărilor la adresa securității naționale a SUA”, se mai  menționează în anunț.

Sursă foto: zdnet.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Videoconferință între șefii apărării din România și Estonia

Tue Aug 11 , 2020
Marți (11.08.2020), ministrul apărării naționale, Nicoale Ciucă, a participat la o întrevedere bilaterală, în sistem videoconferință, cu omologul său estonian, Juri Luik, conform unui comunicat al MApN. Discuțiile au vizat cooperarea militară între cele două state, securitatea regională, precum și aspecte privind cooperarea în cadrul NATO și UE „În cadrul […]