Reacția secretarului general al NATO la schimbul de replici dintre Chișinău și Moscova

Cu ocazia unei conferințe de presă susținută la finalul primei zile a reuniunii miniștrilor de externe din țările membre NATO, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a menționat că „aliații din NATO sprijină cu fermitate integritatea teritorială și independența Republicii Moldova”, se arată pe site-ul organizației.

„Aş dori să-l felicit pe noul preşedinte ales (Maia Sandu). Republica Moldova este un partener al NATO. Aştept cu nerăbdare să o întâlnesc la un moment dat, pentru că apreciem, desigur, şi cooperarea cu Moldova ca partener al Alianţei noastre”, a afirmat Stoltenberg.

„Vedem cum Rusia a desfăşurat trupe prin încălcarea dorinţelor diferitelor guverne din vecinătatea noastră, cum Rusia a anexat ilegal Crimeea, cum continuă să destabilizeze estul Ucrainei, cum există trupe ruseşti în regiuni din Georgia şi, de asemenea, cum există trupe în Moldova, în Transnistria”, a mai precizat acesta.

Declarațiile secretarului general al NATO vin în contextul în care Maia Sandu a cerut Federației Ruse, la începutul acestei săptămâni, să își retragă trupele din Transnistria, iar răspunsul Moscovei nu a întârziat să apară. Prin vocea ministrului de externe Serghei Lavrov, Kremlinul a precizat că o astfel de solicitare este „destul de iresponsabilă” și că acest lucru nu ar rezolva nimic în ceea ce privește soluționarea conflictului.

Sursă foto: dw.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

MApN: fake news privind campania de vaccinare

Fri Dec 4 , 2020
„Inforadar”, site-ul MApN dedicat identificării materialelor de tip fake news, precizează faptul că pagina de Facebook a Patronatului Protecţiei şi Medicinei Familiei „FAMILIA” a publicat o informare menită să dezinformeze cititorii, semnată de către Dr. Adrian Tatu, în calitate de director executiv. În cadrul postării, campania de vaccinare împotriva COVID-19 […]