Reacția Pentagonului la acuzele Fox News privind „feminizarea” armatei americane

Pentagonul a transmis într-un comunicat că realizatorul Tucker Carlson, de la Fox News, a „denigrat în mod esențial întreaga Armată americană” cu o emisiune în care a criticat numărul tot mai mare de femei din armată și a sugerat că acestea slăbesc forțele armate americane.

Marți (09.03.2021), realizatorul conservator a arătat o fotografie a unei femei locotenent din forţele aeriene care prezenta o uniformă pentru femeile gravide și a declarat că, pe fondul unor amenințări tot mai mari din partea Chinei, Pentagonul ar putea pierde războaie prin înrolarea mai multor femei. „În timp ce armata Chinei devine mai masculină… armata noastră trebuie să devină, după cum spune Joe Biden, mai feminină”, ​​a spus Carlson. „Aceasta este o batjocorire a Armatei SUA”.

Ripostând joi (11.03.2021), reprezentanţii Pentagonului au declarat că sunt mândri de diversitatea armatei și au spus că trebuie să facă mai mult pentru a promova femeile în grade superioare. „Ceea ce cu siguranţă nu vom face este să primim sfaturi de la un realizator de talk-show sau de la armata chineză”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

El a spus că speră ca Tucker Carlson să „realizeze greșeala pe care a comis-o și să-și exprime un anumit regret cu privire la modul în care a denigrat întreaga armată americană și modul în care ne apărăm și cum servim această țară”.

Reprezentanţii Fox News, ale cărui emisiuni sunt difuzate în mod obişnuit militarilor desfășurați în întreaga lume prin canalul de televiziune al armatei, nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii. Deşi diversitatea de gen în forțele armate a fost un obiectiv declarat atât al administrațiilor republicane, cât şi al celor democrate, femeile reprezintă doar aproximativ 16,5% din armata activă.

Acest procent este mult mai mic în rândul oficialilor militari de rang înalt. Săptămâna aceasta, preşedintele Biden a nominalizat a doua și a treia femeie din istoria Armatei americane care ar urma să conducă unităţi combatante.

Sursă foto: foxnews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Propaganda istorică și ipocrizia ministerului rus de externe

Mon Mar 15 , 2021
Ministerul rus de externe a sărit ca ars și a acuzat România de promovarea unei politici revizioniste ca urmare a intenției declarate de autoritățile locale din București de a redenumi un parc din sectorul 2, ce poartă numele mareșalului sovietic Fiodor Tolbuhin. MAE din Rusia s-a pronunțat împotriva redenumirii parcului […]