Reacția oficială a Damen după ce Curtea de Apel București a respins recursul companiei privind Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”

2

Curtea de Apel București a publicat pronunțarea în recursul deschis de Damen în procesul corvetelor. Magistrații au respins recursul companiei olandeze, ceea de deschide calea pentru semnarea contractului între MApN, prin Romtehnica, și compania franceză Naval Group, asociată cu Șantierul Naval Constanța.

Naval Group a fost declarat câștigător al licitației încă de anul trecut, dar Damen a atacat decizia în justiție.

Vă prezentăm în continuare comunicatul oficial al celor de la Damen, transmis GeoDef, după decizia Curții de Apel București:

Damen a primit decizia Curții de Apel București ca urmare a apelui formulat în instanță în ceea ce privește rezultatul Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”. Pe tot parcursul procedurii, Damen a urmărit  principiile unui proces echitabil dorindu-și transparență, condiții de concurență corecte și clarificări cu privire la licitație, pe care am sperat ca instanța să le ofere în motivarea sa. În acest sens, deși cu dezamăgire, am primit cu respect decizia Curții de Apel București.

După anunțul deciziei, Damen reiterează că acțiunile noastre au fost în spiritul consolidării statului de drept și a procedurilor de licitație și vom căuta în continuare o clarificare definitivă a suspiciunilor publice, a scurgerilor de informații clasificate și a controverselor nefondate din media. Neclaritatea privind corectitudinea procedurilor de licitație publică afectează reputația programelor de achiziții din România atât în țară, cât și în străinătate și este o consecință îngrijorătoare. 

În spiritul transparenței și al clarității, Damen a solicitat în instanță accesul la documentele ofertelor de licitație. Acest lucru a fost refuzat până acum, obligând compania Damen să înceapă noi demersuri în justiție pentru rezolvarea acestor aspecte.

Damen este mai hotărât ca niciodată să rămână un partener de încredere al României pentru construcția de nave civile și militare împreună cu cei peste 6500 de angajați și subcontractanți în România. Damen este singurul constructor de nave din România care și-a dovedit capacitatea de a livra la timp, respectând bugetele și parametrii contractați. Din momentul începerii licitației, șantierele navale Damen din România au livrat mai multe nave pentru forțe navale din întreaga lume. Doar anul acesta, Șantierul Naval Damen Galati livrează pentru Australia unul dintre cele mai moderne și avansate spărgătoare de gheață din lume și o a doua corvetă pentru Marina Pakistanului, după ce prima dintre ele a fost livrată anul trecut. Șantierul Naval Damen Mangalia este unul dintre cele mai importante șantiere navale din Europa care poate face din România un lider la nivel european și mondial. Damen rămâne puternic ancorat în România!

Sursă foto: maritime-executive.com

Redactia

2 thoughts on “Reacția oficială a Damen după ce Curtea de Apel București a respins recursul companiei privind Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Aeronave ale Forțelor Aeriene din Norvegia și SUA interceptate de avioane de luptă ruse

Wed Jul 15 , 2020
Avioane de vânătoare ruse au fost desfățurate pentru a intercepta un avion de recunoaștere P-3C Orion al Forțelor Aeriene Norvegiene deasupra Mării Barents și trei aeronave aparținând Forțelor Aeriene și Forțelor Navale ale SUA – P-8A Poseidon, RC-135 și o dronă MQ-9A Reaper, deasupra Mării Negre, potrivit unui comunicat al […]